Hamar gir lån til flomlys

Hamar formannskap vedtok i går å gi Ham-Kam et lån på fire millioner til flomlys på Briskeby. Det bidrar til at Briskeby kommer opp på den standarden som kreves for spill i eliteserien.

Ordfører Einar Busterud og formannskapet i Hamar kommune kom med én god og én dårlig nyhet til Ham-Kam i går.
- Vi har gitt et lån som skal dekke kostnadene til flomlys, sier Einar Busterud.
Den dårlige nyheten er at overføringer av eiendommer til Hamar Sportsanlegg ble utsatt for andre gang.
- Storhamar Dragons har trukket seg ut som aksjonærer i Hamar Sportsanlegg. Vi må få på plass nye aksjonærer før vi gjør noe mer.
- Den andre grunnen er at det i går ble vedtatt en ny momsreform i Stortinget. Den går ut på at kommunen kan få igjen momsen på å bygge idrettsanlegg. Det betyr i praksis at vi kan bygge 24 prosent billigere enn Hamar Sportsanlegg. Dette vil vi gå en ny runde på, sier Busterud.
- Vedtaket om å bevilge penger til flomlys er positivt, men vi får sette oss ned med politikerne å se hva de faktisk har vedtatt. Er låne rente- og avdragsfritt, så er jeg veldig fornøyd, sier klubbdirektør i Ham-Kam, Truls Håkonsen, halvveis på fleip.
Pål Johnsrud, som er kommunens representant i styret i Hamar Sportsanlegg, var ikke fornøyd med utsettelsen.
- Jeg beklager at dette ble utsatt igjen. Vi er kommet så langt at vi er avhengig av det vedtaket for å komme videre i prosessen, sier Johnsrud.
Han var ukjent med at formannskapet vedtok å gi Ham-Kam et lån på fire millioner til flomlysanlegg.
- Det var ukjent for meg, men Hamar Sportsanlegg har sagt seg villig til å overta et flomlysanlegg på Briskeby, under forutsetning at vi får overta stadion, sier Pål Johnsrud.

 

På forsiden nå

Den er ukjent og kanskje litt bortgjemt for mange, men faktum er at du ikke trenger å dra lengre enn til å Vestad for å finne