Dyrepasser drept av ulv i Sverige

(Stockholm) En dyrepasser mistet livet da hun gikk inn i ulveinnhegningen i Kolmårdens dyrepark i Sverige.
(NTB-TT-FNB)
Publisert 17.06.2012 kl 19:55 Oppdatert 17.06.2012 kl 19:55

Tips en venn på e-post:– Vi er i krise her. Det som har hendt er veldig, veldig beklagelig, sier informasjonssjef Silvy Bohlin ved dyreparken.

Den 30-årige kvinnen var alene i innhegningen da hun ble angrepet av flere ulver samtidig søndag formiddag. Det er fortsatt uklart hva som forårsaket angrepet.

Aggressive

Redningstjenesten kom først til stedet, men kunne ikke komme seg inn til kvinnen.

– Vi møttes av sjokkerte mennesker. Vi kom oss ikke inn i ulveinnhegningen, da ulvene ikke lot oss komme inn. De slet i den døde dyrepasseren, sier Jan Tengeborg ved Östergötland redningstjeneste.

Etter en stund kom både politi og ambulanse også til stedet. Sammen med ansatte ved dyreparken klarte de å drive unna ulvene og ta seg inn til den døde kvinnen, opplyser Magnus Holmström ved politiet i Östergötland.

Skremte besøkende

– Det er veldig uvanlig at slikt hender, men det har hendt før, sier Olof Liberg ved Sveriges Landbruksuniversitet, som har forsket på ulv. Dyr i dyreparker er ikke redde for mennesker, og det kan derfor skje ulykker, mener han.

Det er ikke bestemt hva som vil skje med ulvene. Dyreparken har holdt åpent som normalt foreløpig.
(©NTB)

På forsiden nå


Færre vil gå Birken

Fortsatt 4000 ledige plasser. Daglig leder er ikke bekymret.

Deler ut én million til rundkjøringskunst

Nå skal det utlyses en åpen konkurranse for utsmykning i rundkjøringa ved Domus på Tynset. Hele kunstprosjektet er en storstilt gave fra Sparebanken Hedmarks Kunstfond.