SKI-BIL: Jon Olsson har sørget for enkel og grei parkering utenfor SAS Radisson i Trysilfjellet. (Foto: Nils Kristian Myhre)

Kjøp bilde

Har du sett på maken...

Freestyle-proffen Jon Olsson (27) liker å kjøre standsmessig, og har derfor valgt en Lamborghini Murciélago til den nette pris av rundt seks millioner kroner. Det er bare ett problem: Han må ha med skiene...

Siste nytt:

HM... Det er delte meninger om hvor pen skiboksen egentlig er. (Foto: Nils Kristian Myhre)

Kjøp bilde

INGENIØR-JOBB: Å få festet skiboksen på Lamborghini-taket var neppe gjort i en fei. To solide stag er montert på bilen for å holde boksen oppe. (Foto: Nils Kristian Myhre)

Kjøp bilde

FARTSMONSTER: Murciélagoen gjør 0-100 km/t. på 3,4 sekunder... (Foto: Nils Kristian Myhre)

Kjøp bilde

SVENSKE SOM LIKER FART: Jon Olsson kvier seg ikke for å møte litt vintermotstand - hverken i løypa eller langs veien. (Foto: Ola Matsson)

Kjøp bilde

HØYTSVEVENDE: Jon Olsson (t.h.) er i Trysilfjellet - blant annet for å delta i Sweet Rumble. Kjøreren til venstre er Jacob Wester. (Foto: Ola Matsson)

Kjøp bilde

Jon Olsson er i disse dager i Trysilfjellet for å delta i sin egen konkurranse "Jon Olsson Super Session" og helgens Sweet Rumble. Begge konkurranser der verdens desidert beste freestylekjørere deltar.

- Ikke pent

Svensken, som har en imponerende merittliste med blant annet seier i X-games big air i 2008, har tydeligvis en lidenskap for sportsbiler. Selv om han stort sett ferdes under forhold der slike doninger har vanskeligheter med å ta seg fram, står han på sitt.

Hans nåværende bil, som for tiden står parkert utenfor Radisson SAS i Trysilfjellet, er en Lamborghini Murciélago LP 640.
I utgangspunktet et spektakulært syn - spesielt i et vinterkledd Trysil. Mindre spektakulært blir det ikke av frakteinnretningen svensken har fått montert på fartsmonsteret: En skiboks!

Det er skiboksprodusenten HTS Packline som har levert skiboksen. Daglig leder i den norske avdelingen, Lars Johnsrud, medgir at det hele ser veldig spesielt ut.
- Fytte katta... Det ser jo helt sykt ut! utbryter Johnsrud - før han legger til:
- Selve boksen er jo fin, men i kombinasjonen med det rare lastestativet bak ble ikke dette noe fint.

- Hvor mye koster skiboksen?
- Prisen er 7.349 kroner.

- En snøplog

Prisen på bilen er derimot "noe" stivere. Per dags dato er det kun én Murciélago til salgs på Finn.no. Det er en 2002-modell - til den nette sum av 2.390.000 kroner. Hos Hauk Motors i Skien, som selger bilen, får Ostlendingen.no opplyst at Olssons bil trolig er verdt betydelig mer.
- Etter det jeg kan se er Olssons bil enten 2006- eller 2007-modell. En helt ny Murciélago LP 640, lik den Olsson har, vil nok ligge på et sted rundt seks millioner kroner, sier Hauk Motor-eier Vegar Hauk.

Da Hauk får se bildene av bilen, bryter han ut i en lang latter.
- Det er spesielt og morsomt, men pent er det ikke, fastslår han.

At bilen ikke er noen typisk vinterbil, bekreftes både av utseendet og de tekniske spesifikasjonene.
- Den har riktignok firehjulsdrift og tekniske innretninger som traction control. Men den er samtidig veldig, veldig lav. Bakkeklaringen foran er på kun 10 centimeter. Det gjør nok at bilen blir en snøplog i dette været, sier en humrende Vegar Hauk.

Ekstrem bil

Lamborghini Murciélago LP640 er en av verdens raskeste serieproduserte biler, og er en våt drøm for mange bilentusiaster. Her er noen av spesifikasjonene:

 • V 12-motor (6,2 liter)
 • 640 hestekrefter
 • 0-100: 3,4 sek. / 0-200: 10,5 sek. / 0-300: 31,5 sek.
 • Toppfart: Ca. 340 km/t.

  Klart for Sweet Rumble

  Jon Olsson står bak "Jon Olsson Super Challenge"; en konkurranse hvor verdens 14 beste freestylekjørere kjemper om å lage den beste filmen - og å ta de beste stillbildene. De 14 kjørerne blir delt inn i sju lag, og hvert lag får med seg still- og videofotografer. Denne uka har kjørerne fotografert og filmet i Trysilfjellet. Konkurransen avsluttes i svenske Åre neste helg.

  Olsson deltar også i helgens Sweet Rumble. Konkurransen har i år det beste startfeltet noen sinne. 32 av verdens beste frestylekjørere skal kjempe om seieren i Trysilfjellet.

 •  

  Siste nytt: