MØTT OPP MANNSTERKE: Det var god stemning da finansminister Siv Jensen møtte den store delegasjonen fra Hedmark, bestående av Berit Nordseth Moen fra Tynset Høyre, Arne Georg Aunøien fra Tynset Frp, Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp), fylkesleder i Frp, Johan Aas, fylkesleder i Høyre, Lise Berger Svenkerud og stortingsrepresentant Gunnar Gundersen (H) Foto: Foto: Tore Rasmussen Steien

– Finansministeren lover arkiv i Tynset

Finansminister Siv Jensen vil ikke si noe om det blir penger til arkiv i budsjettet. Likevel føler hedmarkdelegatene hun bekrefter at arkivet skal ligge i Tynset.
Tore Rasmussen Steien
Publisert 22.08.2014 kl 12:33 Oppdatert 22.08.2014 kl 15:13

Tips en venn på e-post:Representanter fra Høyre og Frp i Hedmark har jobbet mye for å få snakke med de viktige aktørene i kampen om å sikre arkiv til Tynset. Fredag fikk de innvilget møte med den som til syvende og sist sitter på pengesekken.

Finansministeren understreker at hun, som finansminister, lytter på hva de besøkende har å komme med, og hun hadde en god tone med representantene fra Høyre og Frp i Hedmark da de besøkte henne i Finansdepartementets lokaler.

– Vil det bli arkiv i Tynset?

– Regjeringen jobber med budsjettet nå. Det er alt jeg kan si i den saken. Å si noe mer ville være en budsjettlekkasje, slår hun fast.

Hedmarkingene var strålende fornøyd etter møtet.

– Jeg synes hun var tydelig på at er ikke spørsmål om arkivet i Tynset skal bygges. Det er spørsmål om når. Det synes vi er veldig betryggende, sier fylkesleder i Høyre Lise Berger Svenkerud.

Les mer om:  Nyheter  Nord-Østerdal  Nord-Østerdal 

På forsiden nå


Politiet med to nye husransakinger

Bare timer etter at retten hadde avsluttet første dag, aksjonerte politiet på nytt med husransakelser hjemme hos to av de tiltalte i ulvesaken.

– Så ikke at det var en ulv jeg skjøt på

Den hovedtiltalte elverumsingen var sikker på at det var en rev og ikke en ulv han skjøt på åte i Kråkberget på Åsta i Åmot fredag 14. mars 2014.

De seks erkjente ikke straffskyld

Som ventet erkjente de seks tiltalte jegerne ikke straffskyld da ulvesaken startet i Sør-Østerdal tingrett i Elverum mandag.