GLAD: Berit Nordseth Moen i Tynset Høyre ser fram til møtet med statsminister Erna Solberg (innfelt). (Foto: Mali Hagen Røe, Cornelius Poppe, NTB scanpix)

Nordseth Moen får møte Erna

Tirsdag ettermiddag skal Tynset Høyres Berit Nordseth Moen få et eget møte med statsminister Erna Solberg om arkivsaken.
Mali Hagen Røe
Publisert 18.11.2013 kl 15:06 Oppdatert 18.11.2013 kl 15:13

Tips en venn på e-post:Det var en svært fornøyd Berit Nordseth Moen som mandag fikk bekreftelsen på at Erna Solberg ville møte henne under tirsdagens besøk i Hamar.

– Dette er så viktig for oss, sier Nordseth Moen, som har hatt en tøff tid etter at den nye regjeringen valgte å fjerne bevilgningene til helsearkiv og sentraldepot på Tynset i sitt forslag til statsbudsjett.

– Jeg har fått noen få, men viktige minutter alene med Solberg, og skal bruke tiden godt, lover Nordseth Moen.

Målet med møtet er å få statsministerens forsikring om at Norsk helsearkiv og sentraldepot skal bygges på Tynset.

– Her er det viktig å få fjernet all tvil, og jeg har en god følelse for at jeg vil få det, sier Nordseth Moen.

Hun ønsker også å få en lovnad om at pengene skal legges inn igjen i budsjettet, alternativt gjennom revidert statsbudsjett.

LES OGSÅ:

På forsiden nå


- Politisk død uten topplass

Johan Aas vil trekke seg fra fylkesstyret i Hedmark Frp dersom han i formiddag taper kampen om gjenvalget som fylkesleder.

Frp-nei til fengsel i Elverum

Hedmark Frp vil verken ha nytt fengsel eller treningsområde for politiets spesialstyrker til Elverum.

Garanterer 110 km/t på E6 i vår

Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen garanterer at fartsgrensen på E6 blir hevet til 110 km/t i løpet av våren. Han regner med at det blir samme hastighet på når den nye rv3/25 når står klar.