JOBBER: Berit Nordseth Moen i Tynset Høyre understreker at partiet presser på for arkivene. Foto: MALI HAGEN RØE (Foto: Mali Hagen Røe)

Presser mer på for arkivene

Tynset Høyre vil fortsatt være pådrivere for å få midler inn i statsbudsjettet så arkivene og arkivutdanning på Tynset realiseres som planlagt, og inviterer flere med.
Marit Arnesen
Publisert 17.03.2014 kl 08:27 Oppdatert 17.03.2014 kl 09:57

Tips en venn på e-post:Det skriver Berit Nordseth Moen på vegne av partiet i en pressemelding etter at kvalitetssikringsrapporten KS 2 ble offentlig fredag.

Partiet trekker mange av de samme konklusjonene som ordfører Bersvend Salbu gjør etter å ha lest rapporten.

Tynset Høyre vil presse på for å få inn midler i revidert nasjonalbudsjett eller senest i budsjett for 2015 slik at oppstart kan skje etterjulsvinteren 2015.

Regner med prioritering av prosjektet

Partiet skal ta saken opp i Hedmark Høyres årsmøte neste helg for å få de med på å be om midler til arkivutdannelsen og midler til Statsbygg så de kan kjøre prosjektet uten forsinkelser.

– Med de signaler vi har fått fra statsminister Erna Solberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie, og merknader i statsbudsjettet i høst, regner vi det som sikkert at regjeringen kommer til å prioritere prosjektet, og at det blir lagt fram for Stortinget, sier hun.

Partiet mener at det i arkivsaken ikke alltid har vært et konstruktivt samarbeid i regionen.

De hevder at enkelte av regionens styrende lokalpolitikere har kommet med flere usaklige og negative utfall mot Høyre som ikke har bidratt konstruktivt.

– Arkivsaken har vist oss flere ganger at vi ikke har hatt problemer med å få kontakt. Undertegnedes møte med Erna Solberg viser det.

Møte i slutten av mars

Vi har siden desember hatt avtale med kulturdepartementet og Gunnar Gundersen om et møte rett etter at KS2 forelå, og har fått signaler om at møtet blir i slutten av mars, sier hun.

Da inviteres næringslivet i regionen med siden arkivene har stor betydning for hele regionen.

– Vi konstaterer at Salbu har gjort flere framstøt for å få et møte med kulturdepartementet. Vi ønsker i tillegg å invitere med oss ordfører og regionrådsleder Salbu til møtet vi har fått avtalt. Nå gjelder det at alle med politisk innflytelse drar sammen og viser hverandre respekt for å oppnå positiv påvirkning sentralt, og nå våre felles mål for arkivene på Tynset, poengterer Nordseth Moen.

På forsiden nå


Politiloggen søndag 1. februar

Østlendingen gir deg siste nytt fra Hedmark politidistrikt og 110-sentralen Innlandet.