INNVIET: Julie Jansvik fra Kongsvinger ble innviet som ny sogneprest i Grue Finnskog kirke i formiddag. (Foto: Andreas Krantz )

Ny prest på Grue Finnskog

Julie Jansvik er ny sogneprest i Grue Finnskog menighet.
Andreas Krantz (Glåmdalen)
Publisert 29.09.2013 kl 16:12 Oppdatert 29.09.2013 kl 16:12

Tips en venn på e-post:Julie Jansvik fra Kongsvinger ble innsatt som ny sogneprest i Grue Finnskog menighet. Det skjedde i høytidelige former under dagens gudstjeneste i Grue Finnskog kirke på Svullrya.

Leder i menighetsrådet Per Olav Kalnæs leste tradisjonen tro opp ansettelsesbrevet fra biskop Solveig Fiske. Hun skrev blant annet at hun ønsker Jansvik lykke til i stillingen som sogneprest.

Prost Øystein Halling ønsket henne velkommen til Solør, Vinger og Odal prosti og fortalte at det var Jansviks første faste stilling som prest. Tidligere har hun blant annet vært vikarierende sogneprest i Sør-Odal.

Gleder seg

Jansvik forteller at hun gleder seg stort til å gå i gang med jobben som prest, men legger ikke skjul på hun er spent.

Jeg ser veldig frem til å begynne. Det er en stor oppgave, men jeg gleder meg veldig, sier hun. Til daglig bor hun i Kongsvinger og er gift med sognepresten i Vinger kirke.

Varm velkomst

Hun har allerede rukket å jobbe noen uker i meningheten og skryter av hvordan hun har blitt mottat av lokalbefolkningen.

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot her. Så jeg gleder meg skikkelig til å komme ordentlig i gangmed arbeidet, forteller Jansvik.

Hun sier videre at hun gleder seg mest til å ta fatt på barne og ungdomsarbeidet hvor hun allerede er godt i gang.

På forsiden nå


Og nå venter tv-seriejobb

At Heidi Toini Øieren skulle få sitt store kinogjennombrudd med en komedie hadde kanskje ikke så mange forventet. Aller minst hun sjøl.

Ektepar fra Trysil gir bort 1 million

De gir en million kroner til Kreftforeningen. – Det er en enorm gave, sier Berit Jevnaker.

Tolga nok en gang tildelt et storarrangement

Tolga Idrettslag er nettopp ferdig med å bygge hoppbakker, men nå skal den brukes. Nå er den lille bygda nemlig tildelt Hovedlandsrennet i 2017.