Ingrid Nylund" /> Stiller ut Marit naken - www.ostlendingen.no

Knut Aasheim er godt fornøyd med maleriet av Marit Bjørgen. Det pryder plakaten for utstillinga som åpner lørdag. Der henger hun ved siden av ordføreren og andre «folk på Bygda» i Trysil. (Foto: Ingrid Nylund)

Stiller ut Marit naken

Knut Aasheim, trysling med pensel, tok fram redskapen da Marit Bjørgen sa hun skulle gå naken i smørebua.
Publisert 06.04.2011 kl. 15:20 Oppdatert 07.04.2011 kl. 10:52

Tips en venn på e-post:


Sara i 2,5 meter finer skal lokke publikum til utstilling. (Foto: Ingrid Nylund)
Aasheims galleri ligger i uthuset på gammelsentralen. (Foto: Ingrid Nylund)

– Ho var for feig tel det, men no er a her. Knut Aasheim (88) er fornøyd med sin versjon av skidronninga, sjøl om han måtte male uten den levende modellen.

Nå lar han bildet av Marit i nettoen pryde plakat og program når han stiller ut portretter og litt annet hjemme i sitt eget Galleri Sentralen.

Del på facebook

Har fått trua

Knut er en blid kar som ser lyst på livet og som ser liv og figurer i alt rundt seg. Det forteller huset hans mye om.

Han har alltid kjent kunsten sprenge på, men aldri turt å la den slippe helt til. Nå, i sitt 88. år har han skapt seg et nytt motto: Bli itte for gammal før du har trua på deg sjøl. .

I sin ungdom dro Knut til Arendal for å gå møbelsnekkerlære. Der så han en plakat om et malerkurs, kastet seg på ved en innskytelse og fikk utlevert en kullbit som han forsto han skulle tegne med.

– Jeg hadde aldri sett køl før jeg, men jeg krotet da til noe etter modellen de hadde stilt opp. Da lærerne så tegninga mi, sa de at den skulle i arkivet.

Kulltegninga har han aldri sett siden. Knut Aasheim ble en dyktig møbelsnekker.

Lovende

Det har blitt en god del bilder, og for åtte år siden dristet han seg til å holde utstilling For liksom å ha gjort det, som han sier. Da var han 80 år og fikk høre at han var lovende.

I fjor tok han et portrettkurs og begynte å male for alvor. I tillegg til VM-dronninga har han portrettert ordføreren, folk han treffer «på Bygda», på polet, bak skranken i kommunen, på demensavdelinga på sjukehjemmet. Men tro ikke at det gir rabatt å ha stått modell.

I programmet står det klart og tydelig: «Vennligst ikke prut».

Glad i damer

Som blikkfang for utstillinga har Knut laget Sara i 2,5 meter finer, også hun naken. Sara skal stå ved innkjørsla nede ved vegen og liksom vise vegen til Galleri Sentralen som er i uthuset hos Knut. Navnet kommer av at hjemmet til Knut Aasheim en gang i tida huset telefonsentraldamer. Det passer fint.

– Jeg er glad i damer da, ser du.

Les mer om:  Kultur  Nyheter  Trysil / Engerdal  Trysil / Engerdal 

På forsiden nå