PÅ LANDSLAGET: Gyda Enger er tatt ut på tidenes første kvinnelandslag i hopp. (Foto: Privat)

Kjøp bilde

Gyda Enger klar for landslaget

Gyda Enger (15) fra Hernes er tatt ut på tidenes første kvinnelandslag i hopp. – Det betyr mye å bli med på landslaget. Nå blir det enda hardere satsing, sier Enger.

Flere sportsnyheter

Sportssjef for hopp i Norges Skiforbund, Clas Brede Bråthen, presenterte i går kvinnelandslaget i hopp som får muligheten til å ta VM-gull i Liberec til vinteren. Foruten Gyda Enger består laget av Anette Sagen (23), Line Jahr (24) og Silje Sprakehaug (17).

– Med dette faller en av de siste mannsbastionene i idretten. Vi har kjempet for å få kvinnene på VM-programmet, og nå satser vi stort med Osram som egen sponsor for kvinnesatsingen. Jeg tror ikke det er noen nasjoner som satser så hardt som oss, sier Bråthen.

Får mer utstyr

Gyda Enger gleder seg stort over landslagsplassen.
– Dette gjør at jeg kan satse enda hardere. Det blir flere samlinger, og med egen sponsor får vi også mer utstyr enn før. Hopputstyr er ikke akkurat det billigste i verden, smiler Gyda, som har vært en del av rekruttlandslaget til nå.

Allerede til uka samles jentene på landslaget på Mysen, først og fremst for å bli bedre kjent. Og om 14 dager blir det hopping på plast. Gyda Enger er vant til å være på reisefot, og det blir ikke mindre nå som hun blir landslagshopper. Det kan være en utfordring for en skoleelev.

– Jeg tror det skal gå bra. Det gikk greit sist vinter. Jeg skal ikke glemme skolen oppe i det hele, forsikrer Gyda.

Sikter mot VM i Oslo

Hun er allerede godt i gang med treningen foran en ny sesong, der VM i liten bakke i Liberec blir det store målet.
– Jeg hadde fire topp 10-plasseringer i Kontinentalcupen sist vinter, men mitt første VM vil nok bli mest læring. Målet kan kanskje være en plassering blant de 15 beste. Det store målet for meg blir VM i Oslo i 2011, sier Gyda Enger, som får Frode Håre og Erling Enger som trenere på landslaget.

Håre tror på gode resultater for jentene allerede i VM til vinteren.
– Vi har jo allerede den kanskje aller største gullkandidaten i Anette, og de yngre jentene vil også kunne ta store steg med den muligheten de nå får, sier Håre.