FORBILDE: Therese Johaug vant 3-mila for kvinner under NM på ski på Nybygda skistadion i 2007. Da gikk hun for Tynset. I år skal hun forsvare hjembygda i Os. $BYLINE_ON$Foto: Scanpix$BYLINE_OFF$

Kjøp bilde

Johaug i Nansen

Når skiløperne nå ruster seg for ny sesong, er et liten, men sterk klubb klar til å markere seg både høyt og lavt; Nansen fra Dalsbygda i Os.

Robert Engan

Kjøp bilde

Karstein Johaug

Kjøp bilde

Martin Berg Tuveng

Kjøp bilde

Da Therese Johaug var ferdig på skole i Tynset og bestemte seg for klubben i hjembygda, ble Nansen en eliteløper-klubb igjen, etter et opphold siden Kåre Olav Berg tilhørte kombinerteliten.

Mange aktive

Men Nansen blir ikke bare Johaug og elite. Klubben med 350 medlemmer av de 750 innbyggerne i Dalsbygda gjorde seg sterkt gjeldende i langrenn-KM sist vinter, og har tre juniorer på kretslaget.

På klubbrennene sist vinter hadde de ca. 40 fra 5 til 45 år. Ca. 15 av dem var med i gjengen som dro på kretsrenn. Trenere denne sesongen er Kristin Kokkvold og Lisbeth Ytterhaug.

Det hører med at de også har en aktiv hoppgruppe, og bestemann av dem, André Henningsmo Fredheim, hevder seg i toppen i juniorklassen i landet.
Leder i klubben, Egil Ryen, legger ikke skjul på at det er medvind i Nansen nå.
– Innsatsen på langrenns-KM i vinter ble lagt merke til, og fortalte at Therese vil komme til et bra miljø på hjemmebane.

– Godt for rekrutteringen

At Johaugs overgang har vært en stimulans for klubben legger ikke Ryen skjul på.
– Vi regner ikke med å se så mye til henne, ettersom hun blir på farten med samlinger og renn når hun ikke går på skolen i Trondheim. Men hun har alltid vært flink til å stille opp når hun er hjemom. Hun slenger seg med på trening og klubbrenn. Det har selvsagt mye å si for de yngre. Å ha en slik løper i miljøet er lærerikt for alle.

Ryen tror at det også økonomisk vil være gunstig med Therese på laget.
– Sponsorene våre var positive over innsatsen i vinter, og vi regner med at de vil være åpne for fortsatt samarbeid når vi har fått Therese, selv om hun er bundet til landslaget med avtaler.

Stafettbetingelse

Robert Engan (eldre junior), Karstein Johaug (yngre junior) og Martin Berg Tuveng (yngre junior) er klubbens kretslagsløpere. Når det gjelder jenter er det også noen som holder alder og nivå til å stille i NM-stafett med Therese Johaug, noe som var en av de få betingelsene hennes for å gå over fra Tynset.

– Vi jobber forresten med å forsterke dette laget, vel å merke uten å redusere noen andre klubbers stafettlag, sier Ryen. Han understreker at gløden var stor i klubben også før Therese kom igjen, og det nære samarbeid med Tolga, Vingelen og Os skal fortsette. Aller først er det en fellessamling med disse på Natrudstilen som står for tur, som en opptakt til den harde opptreningen foran en spennende sesong.

 

Siste nytt: