Gå til sidens hovedinnhold

1.185 tilskuere så Anna i ødemarka: – Vi ble overstrømmet av lovord, tårer og smil fra et rørt og lykkelig publikum

Selv om koronaen fremdeles har nakkegrep på deler av det norske samfunnet, hindret den ikke Anna i ødemarka i å bli en folkefest i Engerdal. 1.185 tilskuere var til stede på de seks forestillingene.

På de nye tribunene hadde Kopparleden teaterlag en kapasitet på 1200 tilskuere. Altså var det kun 15 usolgte billetter til det velkjente spelet, som hadde premiere onsdag i forrige uke, og ble spilt hver dag fram til søndag.

Hilde Drevsjømoen, grunnlegger av Kopparleden Teaterlag og skaperen av spelet som framføres annenhver sommer, er strålende fornøyd med spelet, som i år hadde tiårsjubileum.

– Fantastisk stemning

– Det var en fantastisk stemning både før, under og etter forestillingen. Ensemblet ble overstrømmet av lovord, tårer og smil fra et rørt og lykkelig publikum, selv på lørdag kveld da det regnet tett gjennom hele forestillingen, sier hun.

Under premieren onsdag falt det også noen regndråper, men ellers var Drevsjømoen og resten av ensemblet, og publikum, heldige med været.

Drevsjømoen har selv rollen som Anna i forestillingen som er basert på historien om gårdsarbeideren Anna Widén (1890-1973), som ble landskjent gjennom Dagfinn Grønosets biografi. Biografien om Anna satte nasjonale salgsrekorder, og ble oversatt til 15 språk.

– Tidenes beste

38-åringen fra Drevsjø mener at ensemblet framførte tidenes beste forestillinger.

– Alle på og bak scenen leverte sitt beste arbeid noensinne. Musikken bærer preg av et fantastisk samspill mellom kapellmester og komponist Anders Lillebo og resten av orkestret, og det samme kan sies om skuespillerne på scenen, Vi gjør hverandre gode, de profesjonelle bringer sin erfaring, kunnskap og kompetanse. Det gjør også amatørene – og barna bringer en ekstra glede inn i det hele.

Drevsjømoen sysler med tanken på å gjøre forestillingen større.

– Vi vil holde på historien og konseptet, men ser framover og oppover, Anna i ødemarka er en så flott forestilling og så viktig historie at den fortjener et større publikum. Foreløpig beholder vi tradisjonen med å spille i oddetallsår.

Glade og lettede

Til Lokalavisa Trysil-Engerdal forteller hun at medlemmene av Kopparleden Teaterlag er veldig glade og lettet over at pandemien holdt seg såpass i sjakk at de kunne gjennomføre det oppsatte programmet, og at det kom et så stort publikum.

– Vi visste egentlig ikke før siste forestilling at det skulle gå så bra. Folk er litt sene til å kjøpe billetter, men det ble veldig bra, sier hun.

– Vi har vært utrolig påpasselig med smittevernregler innad i gruppa, på spelplassen og på selve tribuneområdet under forestillingene. Vi beholder alle publikummernes kontaktdetaljer i to uker etter forestillingen i tilfelle behov for smittesporing, opplyser Drevsjømoen.

Kommentarer til denne saken