(Hamar Dagblad)

Mens Hamar Dagblad er innom kafeen for å snakke med Hilde Røsberg, Mathias Berg og Carolina Lipinska høres nysgjerrige røster utenfor det tildekkede gitteret.

– Når åpner dere? Dette gleder jeg meg til, sier ei dame som er innom senteret.

– Det er mange som har vært innom og spurt om akkurat dette, og det virker som mange gleder seg, forteller Røsberg.

Blir slik vi håpet

Det er fremdeles en del jobb som gjenstår før de første gjestene kan nyte sin kaffe og en softis på Cafe Idyll, men det er da også en uke til det åpner.

– Det begynner virkelig å ligne noe nå, og vi har lagt ned mye jobb i dette prosjektet. Det er Tema Eiendom som har stått for selve oppussingen og klargjøringen av lokalet, men det har vært viktig for oss å sette vårt personlige preg på kafeen og ikke bare kjøpe inn alt ferdig. Vi har blant annet laget alle bordene selv, og alle har vært involvert i produksjonen. Nå begynner kafeen å se ut slik vi ønsket at denne skulle bli, forteller Røsberg og Berg som ikke har latt seg overraske over hvor mye jobb det er å etablere noe eget.

– Vi var forberedt på at det kom til å bli mye jobb og det har det vært. Mot slutten nå blir det sikkert ganske hektisk når de forskjellige aktørene skal bli ferdige med sitt, sier de.

Best på kaffe og miljø

Da Hamar Dagblad skrev om etableringen i desember var Røsberg klar på hva som var Cafe Idylls visjon.

– Vi ønsker å skape et møtepunkt for mennesker i alle aldre, der du skal få god kaffe og god mat, men også kunne merke den gode atmosfæren på lang veg. Et nærsenter rett og slett, sa hun da.

Og dette med god kaffe er viktig. Ikke bare god, men den beste som er å få i nærmiljøet, i følge Berg.

Og han er skikket til å gjøre kaffen til en skikkelig merkevare.

26-åringen har nemlig jobbet som barista i London, og ikke hvor som helst. Det var nemlig rett ved turistattraksjonen London Eye.

– Dette tror jeg nok må ha vært en av de mest travle kaffebarene i hele London og det er en unik erfaring å ha med seg. Vi hadde nok 5-600 besøkende pr. dag, forteller Berg som er baristautdannet, en yrkesretning han kanskje ikke så helt komme selv.

– Jeg har alltid likt kaffe, men at det skulle være så interessant og givende å jobbe med hadde jeg faktisk ikke trodd. Kaffemenyen her kommer til å være inspirert fra stedet hvor jeg og Carolina jobbet i London. Vi kommer selvfølgelig også til å ha vanlig trakterkaffe her, men jeg håper jeg kan klare å få folk til å smake noe helt nytt, og det er veldig moro for meg å lage noe annet enn trakterkaffe, sier han.

Berg har også erfart at etableringen er noe som har vekket folks interesse.

– Jeg har blitt stoppet av ukjent folk på butikken som har spurt om hvordan det ligger an med kafeen. Det er visst noen som kjenner meg igjen etter avisoppslagene sist, sier han.

Som kafé er jo kaffe, påsmurt mat, kaker og softis viktig, men plassen skal ikke bare være ment for føde.

– Vi ønsker også å skape en møteplass for folk i alle aldre. Etter hvert som vi kommer i gang med driften håper vi å ha temakvelder her. Det kan for eksempel bli quizkveld, strikkekafé og brettspillkveld. Nå gleder vi oss til å komme i gang, og det blir spennende å se hvor mange som kommer og hva slag respons vi får, avslutter de.