Gå til sidens hovedinnhold

10-kronersbilletter skal lokke folk tilbake til bussen

I desember vil billettene på Innlandstrafikks busser bare koste 10 kroner uansett hvor lagt du skal reise. Målet er å lokke folk tilbake på bussen.

I vår satte fylkestinget av fem millioner kroner for å få i gang det populære tiertilbudet igjen. Det skulle egentlig gjennomføres i sommer, men kampanjen måtte utsettes på grunn av smittesituasjonen.

Buss for en tier går ut på at det i en gitt periode kun skal koste 10 kroner å reise med Innlandstrafikk uansett avstand. Nå er det bestemt at kampanjen skal gjennomføres i desember.

Les også

Tier-tilbudet på bussene er utsatt på grunn av korona

– Vi må få flere tilbake på bussen etter koronapandemien og vi håper at 10-kronersbilletten er et godt tiltak for at folk lar bilen stå og reiser med bussen igjen, sier Stein Tronsmoen (Sp), leder av hovedutvalg for samferdsel i Innlandet fylkeskommune, i en pressemelding.

Passasjertallene sank betraktelig etter at koronapandemien kom i 2020, og passasjertallene er ennå ikke tilbake på nivåene de var før koronaen.

Les også

Ekstrabevilgning skal berge kollektivtilbudet i Innlandet

– Vi er veldig glade for at politikerne gir støtte til dette tiltaket, og vi håper at mange benytter muligheten til å ta bussen i en hektisk førjulstid, og at dette bidrar til at flere finner vegen tilbake til bussen, sier Lars Baukhol, seksjonssjef kollektivtransport i Innlandet fylkeskommune.

Du kan reise så langt du vil med 10-kronersbilletten. Billetten gjelder på alle linjer som kjøres av Innlandstrafikk innenfor Innlandet fylke. Billetten kan kjøpes i alle Innlandstrafikks salgskanaler. Det vil si på mobilen, både i appene Innlandstrafikk Billett og Entur, med Innlandskortet, reisepenger og på bussen.

– Det er viktig at alle fortsatt viser hensyn på bussen og følger med på lokale tiltak som kan bli innført på grunn av koronasmitte, påpeker Baukhol.

Det populære tiertilbudet ble gjennomført flere ganger av tidligere Hedmark Trafikk. Nå utvides altså tilbudet til å gjelde hele Innlandet.

Kommentarer til denne saken