Strømstansen rammet umiddelbart også skiheisene i Trysilfjellet, hvor folk ble sittende fast en stund, men Skistar opplyser at de raskt fikk kontroll på situasjonen.

Har kontroll i Trysilfjellet

Driftsleder Jan Linstad i Skistar Trysil opplyser overfor Østlendingen at de har dieselaggregater, slik at de fikk folk ned fra heisene.

– Vi har kontroll på situasjonen, sier han søndag ettermiddag.

Skiheisene i Trysilfjellet gikk fulle av folk da strømmen ble borte ved tolvtiden.

Klokken 13.42 hadde Skistar fått strømmen tilbake i Trysilfjellet, mens det fortsatt var 2.226 strømløse kunder i de to kommunene.

– Vi har strøm i hele anlegget nå, men vi venter litt med å starte opp igjen stolheisene. Det blinker litt i lysene fortsatt. Da er ikke strømforsyningen stabil. Den sjansen tar vi ikke. Vi vil ikke ha folk hengende i lufta en gang til, sier Linstad til Østlendingen.

Flere skiturister valgte å forlate Trysilfjellet da strømmen gikk.

– Vi har ikke stengt anlegget, men vi må avvente til vi får bekreftet at alt er stabilt før vi setter i gang stolheisene igjen, sier Linstad.

– Fem minutter fra å gi opp

Morten Andersen fra Oslo var en av tusenvis av skiturister som søndag avbrutt skidagen da et strømbrudd stanset heisene og trekkene i Trysilfjellet.

– Jeg var fem minutter fra å gi opp og dra tilbake til hytta, sa han ved 13.15-tida søndag.

Sammen med sin kone og deres tre barn tilbringer Andersen helga i ei leid hytte i Trysil, og han medgir at det var surt da strømmen gikk rett rundt klokka 12.

– Ettersom vi kun er her i helga er det surt at slikt skjer. Men heldigvis er strømmen tilbake nå, så nå håper jeg at de får i gang heisene igjen ganske raskt, sa han.

Bak ham ble køområdet ved siden av Fjellekspressen raskt flyt opp av skiturister som tålmodig hadde ventet på at strømmen skulle komme tilbake. I den mørklagte Sindrestua var det trangt rundt bordene, og temaet som ble diskutert blant de fleste gjestene, var selvsagt strømstansen.

Ukjent årsak

Årsaken til strømbruddet er så langt ikke kjent, men Eidsiva Nett opplyser at det jobbes intenst med å få strømmen tilbake.

– Det er en feil på regionalnettlinja inn til Trysil og Engerdal. Det er hovedlinja som fører strøm inn til de to kommunene. Utfallet berørte dermed kunder i begge kommuner. Vi har ikke klart å finne noen klar årsak til feilen ennå, men vi har koblet om strømmen i nettet slik at kundene har fått strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva Nett, Cecilie Gregersen til Østlendingen.

Over helga vil Eidsiva Nett gå opp med helikopter for å inspisere linja for på den måten å finne hvor feilen ligger.

Strømbruddet startet noen minutter over klokka 12 søndag. Fra strømbruddet oppsto og fram til klokka 14 hadde de fleste fått tilbake strømmen.

I vinduet nederst i saken kan du se hvor mange som er uten strøm i Eidsivas område i sanntid.

Her kan du se i sanntid hvor mange som er uten strøm i Eidsivas område akkurat nå.