Der har de i løpet av 60 minutter løpt eller gått så mange runder de har klart. I forkant har de gjort avtaler med private sponsorer, som besteforeldre, foreldre, søsken, naboer, venner og bekjente, om en sum som de får per runde de tilbakelegger.

De forskjellige skolene har på forhånd valgt hvem de vil være aktive for.

Det skriver Elverum folkehøgskole i en pressemelding.

– Vi liker tanken på en gedigen dugnad, hvor alle vi på Elverum Folkehøgskole legger opp til to gode aktivitetsdager for grunnskolen i Elverum. Og vi synes det er fint at skoleelevene i Elverum får være med på å gjøre en innsats for at noen andre, som slett ikke har det samme skoletilbudet som vi har i Elverum og Norge, kan få en noe bedre skolehverdag, sier rektor ved Elverum folkehøgskole Per Egil Andersen.

Bildeserie

Aktivitetsdag på folkehøgskolen

– Vi føler at vi har skapt en god tradisjon etter mer enn ti år med Aktiv for Andre, og etter tilbakemeldingene vi har fått, så synes det som at skolene har verdifulle dager hvert år i slutten av september, fortsetter han.

Onsdag fikk lærer Geir Prøven ved Elverum Folkehøgskole en melding fra 7. trinn på Søbakken skole. Den fortalte at de til sammen hadde løpt 382 runder på cirka 1,4 km.

Mens 5. trinn løp 265 runder.

Og så kom meldingen fra 1. trinn i kort løype: 395 runder!

Mandag morgen kunne Geir Prøven fortelle at skolene samlet inn nærmere 150.000 kroner.

– Hele ideen med Aktiv for Andre er å sette av en time hvor vi lærer om viktigheten av å gjøre noe for andre. Kjenne på gleden av å gjøre en super innsats og allikevel han en morsom dag, sier Prøven.

Elevene på Elverum Folkehøgskole organiserte aktiviteter som Fotostudio (hvor man fikk printet ut bilde sitt), ansiktsmaling, tautrekking, fotball- og håndball leker, konsert med musikklinja, egen kantine til inntekt for Elverum Folkehøgskole sitt eget skoleprosjekt i Uganda, diablo, sjonglering, basketball, tradisjonelle leker og badminton for å nevne noe.

– Skal vi måle ut fra blide ansikter så var dette midt i blinken for 1.-7. trinn i grunnskolen i Elverum, sier Andersen.

– Våre elever kan være stolte av innsatsen, og vårt framtidige mål er at alle i Elverum kan være aktive for noen andre – en liten time i september. I barnehagen, på alders- og sykehjemmene og på kjøpesentrene. Hadde ikke det vært god Elverums-reklame? avslutter Prøven og begynner å rydde opp løypestikker sammen med 120 fornøyde elever på ni forskjellige linjer på Elverum Folkehøgskole.