Seksjonssjef Lars Baukhol i Innlandet fylkeskommune opplyser til Østlendingen at Innlandstrafikk er hardt rammet av nedgangen i antall reisende.

– Eksempelvis hadde vi mandag 23. mars snaut 3.500 reisende mot normalt nærmere 23.000 reisende. Siden slutten av uke 11, da koronarestriksjonene ble innført, og fram til nå har nedgangen i antall ordinære reisende vært på bortimot 90 prosent. Dette er basert på manuelle tellinger og registreringer i billettsystemet av sjåføren, siden vi har stengt fremre dør og dermed ikke får billettert og validert på vanlig måte, sier han.

Regjeringen har bestemt at kollektivtilbudet skal opprettholdes, men som følge av den enorme nedgangen i antall reisende, må Innlandstrafikk redusere rutetilbudet. Fra fredag 27. mars blir det redusert med følgende endringer:

  • Bybusser i Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Elverum og Kongsvinger får én avgang i timen.
  • Alle avganger med start etter klokka 23.00 blir innstilt.
  • Alle region- og lokalruter blir ytterligere redusert. Bestillingsrutene blir redusert.
  • Det kan også bli endringer og tilpasninger av andre ruter.

Dette er andre gangen i løpet av kort tid at Innlandstrafikk reduserer rutetilbudet. Fra og med 18. mars ble skolerutene innstilt inntil videre.

Innlandstrafikk oppfordrer passasjerene til å benytte reiseplanleggeren i Entur-appen før de skal ut å reise for å få oppdatert ruteinformasjon.