«22. juli»-innspilling i regjeringskvartalet

Denne helgen gjør NRK opptak i regjeringskvartalet til TV-serien «22. juli». Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Denne helgen gjør NRK opptak i regjeringskvartalet til TV-serien «22. juli». Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Av

Scener til den kommende NRK-serien «22. juli» blir spilt inn i Grubbegata og regjeringskvartalet i Oslo sentrum i helgen.

DEL

Omgitt av støv, røyk og bygningsrester står en ødelagt bil. Statister og skuespillere er på plass for å gjenskape det som skjedde i regjeringskvartalet en fredag i juli for sju år siden.

– Vårt fokus er på dem som tilfeldigvis var i området etter eksplosjonen. Det er krevende scener, også fordi vi vet at dette er situasjoner som har berørt mange, sa programredaktør Ivar Køhn i en pressemelding som ble sendt ut i forkant av helgens opptak. NRK ønsket å varsle i forkant fordi effektene som brukes, kan oppleves dramatisk og skremmende.

– Samtidig har vi full forståelse for at prosjektet kan vekke følelser uansett om man er varslet på forhånd eller ikke, sa Køhn.

Scenene som spilles inn, skal bli en del av dramaserien «22. juli», som skal handle om «hvordan samfunn, system, verdier og ideologi kommer til syne når noe så forferdelig som terrorhandlingene 22. juli rammer en nasjon».

Serien er ett av flere film- og TV-prosjekter som omhandler terrorangrepet i 2011. Fra før av har Erik Poppe laget filmen «Utøya 22. juli», og under filmfestivalen i Venezia i september har den Netflix-finansierte filmen «22 July» premiere».

Filmen er basert på Åsne Seierstads bok «En av oss».

Artikkeltags