– Deltakerne fikk noen flotte dager i sykkelparken og i og rundt Radisson-hotellet. Alle billettene ble solgt. På grunn av koronaen ble det ikke lagt ut mer enn 300 billetter, sier Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena.

Utflukt ble første gang arrangert i 2002, av 20 sykkelentusiaster. Siden har den vokst til å bli syklistene store, norske sommerfest.

Fredag, lørdag og søndag var det mulig å boltre seg langs milelange flytstier, i pumptracks og dirtjumps, og i mindre krevende terreng.

– Utflukt er ingen konkurranse. Her er det lave skuldre og stort fokus på det sosiale, sier Norderhaug.

Fjorårets arrangement ble avlyst på grunn av covid-19, men i år fikk deltakerne boltre seg i en enda mer utfordrende sykkelpark enn før. Årets tilvekst i Gullia, den nye pumptracken på 3.000 kvadratmeter, ble hyppig besøkt. Det var mulig å prøve nye sykler fra flere av de store produsentene, som også i år hadde stands foran Radisson-hotellet ved Turistsenteret.

– Mange av deltakerne var med på de guidede turene i området, både i Jordet, i Eltdalen og i Bittermarka, og det var god deltakelse på de sosiale arrangementene, blant annet quizen for sykkelnerdene. For Utflukt er den sosiale biten viktig, sier Norderhaug, som selv deltok på arrangementet, både fredag og søndag.

– Heldigvis var det så bra vær. Hadde det bøttet ned med regn, ville det ikke ha vært det samme, sier han.