(GD): Etter en iskald natt til lørdag, snakket GD med Rafael Escobar Løvdahl hos Meteorologisk institutt som kunne fortelle at Innlandet var klart kaldest i landet.

Natt til søndag var det enda kaldere.

På Bjorli, som var det kaldeste stedet i Innlandet natt til lørdag, passerte gradestokken 30 kuldegrader og stoppet ikke før den var på 31,5 iskalde minusgrader.

Det var det eneste stedet i Innlandet som hadde temperatur lavere enn 30 minusgrader, og totalt ett av to steder som hadde det i hele landet.

Se hvor kaldt det har vært der du bor i tabellen nederst i saken.

Røros kaldest

Røros var det andre stedet, hvor temperaturen ble mål til hele 32 minusgrader på målestasjonen Røros Lufthavn natt til søndag. Det er Innlandet og Trøndelag som har hatt de laveste temperaturene i landet denne helga, og flere steder ble det målt under 25 minusgrader.

– Det er kaldt, men ikke så uvanlig, man har kanskje bare glemt det litt, sa Escobar Løvdahl til GD lørdag.

Han sa at temperaturene fremdeles vil være lave i dagene som kommer, så det kan hende vi får nye målinger ned mot 30 minusgrader den kommende uken. Det avhenger mye av skydekket.

– Når det er mer skyer vil det være litt mindre kaldt, men blir det klart vil det bli kaldt, sa meteorologen.

Det kan også bli kaldere i lavlandet dersom det lille vinddraget som har vært stopper opp. Da blir lufta stående stille, og «kuldehølene» rundt forbi kan bli virkelig kalde.

– Nå er det bare å kle på seg. Lag på lag. Ull innerst, var oppfordringen fra meteorologen.

Se oversikten

Tabellen viser oversikten over offisielle værstasjoner Meteorologisk institutt bruker i Innlandet.