Publikum fikk oppleve MTB-syklister i prektakulære svev og voldsom fart gjennom de svært utfordrende elementene ned den 600 meter lange dobbeltsvarte B-RAGE-løypa i Gullia.

Selv om B-RAGE Sessions, eller Mountainbike United Festival Trysil, utgjorde avslutningen på årets norgescupserie i den ekstreme sykkeldisiplinen, var det oppvisning, og ikke selve konkurransen, som sto i fokus denne lørdagen.

I forholdsvis godt høstvær, med bare noen få regndråper i lufta, fikk publikum en sykkelopplevelse de sent vil glemme.

– Positive tilbakemeldinger

– Det var meget vellykket. Tilbakemeldingene var veldig positive, og jeg snakket selv med flere unge syklister som var begeistret etter å ha fått følge sine forbilder på nært hold, sier Olve Norderhaug, prosjektleder for Trysil Bike Arena.

Festivalen ble innledet med utøverpresentasjon, pumptrackkonkurranse for inviterte og parallellslalåmkonkurranse fredag. Lørdag foregikk selve hovedkonkurransen, mens løypa søndag var åpen for alle.

Brage Vestavik deltok lørdag, selv om han fremdeles er fysisk redusert etter skulderskaden han pågro seg i oktober i fjor. Det var også han som delte ut medaljer til vinnerne i de forskjellige disiplinene.

Her er lista over klassevinnerne: Best trick: Sindre Hardbak. Best whip: David Lieb. Best newcomer: Isak Prange. Best Vibe: Ingrid Lonar. Best style: Oscar Bengtsson. Best crash: Adrian Tell. Highest air: Anir Bråthen.

Sju kvinner

– Det som var ekstra gøy i år, var at vi hadde sju kvinnelige deltakere. Det trenger vi, sier Olve Norderhaug.

Sykkelsesongen i Trysil er langt fra over med dette. 17. og 18. september arrangeres Trysil Enduro, som er en del av norgescupen i denne disiplinen og i perioden 6–16. oktober arrangeres Bike Out, den offisielle avslutningen av sykkelsesongen i Trysil. Høstferien, uke 40 (3.-9. oktober), regnes som den fjerde mest populære sykkeluka i skibygda – etter fellesferieperioden.

Søndag 16. oktober stenges heisen.

– Men det er fremdeles mulig å bruke stinettverket fram til snøen kommer, sier Norderhaug.

Etter en 15 prosents nedgang i sykkeltrafikken i sommer, har det ifølge Norderhaug vært mange syklister i fjellet etter ferien.

– Vi har god tro på bra besøk også i helgene framover, og er godt fornøyd med aktiviteten i år, sett på bakgrunn av at nordmenn etter koronapandemien igjen har hatt mulighet til å dra til utlandet på ferie, sier han.