Gå til sidens hovedinnhold

85 statister i festscener i Trysilfjellet: – Eksepsjonelt bra at så mange bruker fredagen på dette!

Artikkelen er over 2 år gammel

Det en busslast med statister fra Elverum, og fra Skistar, kommunen og en rekke lokale bedrifter stilte flere titalls ansatte opp for å spille inn den store påskefestscenen i «Fjols til fjells» på Knettsetra fredag.

At så mange som 85 statister brukte store deler av fredagen for å bidra til at filmcrewet fikk de opptakene de trengte fra en av de store festscenene i Trysilfjellet.

– Dette er eksepsjonelt bra! I «Den 12. mann» hadde vi 30 statister på det meste. Her stiller nesten tre ganger så mange – på en fredag. Dette er veldig, veldig imponerende, sa regissør Petter Holmsen i en pause i innspillingen sent fredag formiddag.

Med ølflaskene høyt hevet sto de 85 statistene og danset etter musikken som flommet ut av høyttalerne. De fleste var kledd i fargerike klær, mye fra 80-tallet – og da hovedrolleinnehaver Herbert Nordum klatret opp på et av bordene utenfor restauranten og ba dem dempe partystemningen, var ingen spesielt interessert i det.

– Er festen blitt viktigere enn festlighetene? Er påsken blitt en fest? spurte han.

– Jaaaa! brølte statistene unisont.

Blant statistene fant man Trysils kultursjef Anne Norderhaug Sætre, Skistars Turid Backe-Viken og Ola Matsson, og Beate Sande, koordinator for byggende barne- og ungdomsarbeid i Trysil kommune – alle iført klær fra forgangne tider.

Statistene kom ikke bare fra Trysil, men også fra flere av nabokommunene. Blant annet kom det en busslast med fargerike festklare elverumsinger til Trysilfjellet fredag morgen.

Bildeserie

Skapte påskefest i fjellet en måned på forskudd

 

Kommentarer til denne saken