Det er mange ulike måter å reagere på når man kommer over innlegg i avisene som har lite med sak å gjøre. Vidar Helgesen i FNR, har et syltynt belegg for å ytre det han gjør mot sine «motstandere» i innlegg i Østlendingen 23. januar 2019. Jeg skal nå bruke samme metode som Vidar bruker overfor sine motstandere i ulvedebatten, nemlig hets, smålige kommentarer og nedsettende karakteristikker osv. På hvilket grunnlag kan Helgesen og hans disipler uttale seg om «drømmende foreninger», er jeg usikker på, men kanskje har omtaler FNR?

FNR ønsker en skog fylt med de dyrene de selv kan prikke inn på siktet, og legge i fryseren. For dem er Disney-naturen en drømmenatur. Der kan hundene løpe fritt omkring og bjeffe etter elg. Elgen i seg selv, elsker hunder og jegere, for det er såååå mye bedre å bli skambitt av en hund og å få ei kule i seg, enn å bli rovdyrmat.

Bestemor kunne servert kaffe, mens barnebarna lekte med sauene et stykke unna. Gresset var nyklipt, sola skinte og jegeren selv sitter i en medbrakt stressless og nyter naturen. Det er kun Donald, Mikke, Langbein og Pluto som mangler. Nei Vidar, vi ønsker ikke Disney-naturen din, ei heller Hakkebakkeskogen, slik som du ytrer deg. Men vi er heldige, vi har engasjerte mennesker som ikke har egen næring i tankene, ikke har vi egoistisk eierforhold til dyrene i naturen heller, slik som jegere har til sitt bytte. Vi ønsker kun å ivareta, intet annet.

Bestemor kunne servert kaffe, mens barnebarna lekte med sauene et stykke unna

Vidar Helgesen, hva slags positive ting har så du og dine gjort for naturen i det siste, annet enn å skyte, drepe og poste selfies av døde dyr på Facebook? Selv er elgens sjanse minimal til å bli rovdyrmat, i forhold til å havne i en fryseboks. Dere klager høylytt over hvor forferdelig ulven er med elgen, men jeg undrer meg på hvem som er elgens fiende egentlig. 32.000 elg ble skutt på og drept av 140.000 jegere, mens de få flokkene vi har av ulv, tar til sammen 7–800 elg pr. år. Så da kan vi nok bare fastslå, at elgen ville foretrukket ulv, fremfor jegerne. Du trekker tilbake noen av dine første uttrykk Vidar, men erstatter dem med nedsettende hersketeknikk. Hva mener du egentlig med ulende sangerinner.

I det minste har vi kreativitet i «vernermiljøet». Siden vi ikke hater og dreper, har vi kapasitet til det. Dere har kommet med ett forslag på utfordringene rundt rovdyr, og det er SKYT. Ganske tarvelig i grunnen, siden det er dere som visstnok påberoper dere å være «naturmennesker». Jegere, saueeiere og Sp-ere, burde være de som var god på dyrevern, og forståelse rundt naturen og dens behov. Men i stedet er det nettopp dere som kommer ut i bunnen på verstinglista. Har du virkelig ikke annet å bidra med, ville det kanskje passet bedre å holde deg taus.

Vi som har vært med i denne debatten en stund, har fått gjennomgått mye fra medlemmer i både NFA og FNR. Vi har måttet gå til anmeldte av enkelte medl. i nettopp din foreningen, samt at vi har mottatt særdeles urovekkende meldinger. Vi som har små barn, står ofte bak barnas mobiler. Ikke sjelden, har også våre barn blitt utsatt for særdeles skikkaneringer. Så når du Vidar, lager morsomme kommentarer med at vi er modige, og når «de fleste» ikke tør å møte opp, er det dessverre en god grunn til det. Din måte å sjikanere på, er med på å spre hat i denne debatten. Kanskje du ikke tenker over det, men det du lirer ut av deg, blir mangedoblet når motstandstrollene på bl.a. Facebook lever ut sitt hat.

Jegere, saueeiere og Sp-ere, burde være de som var god på dyrevern, og forståelse rundt naturen og dens behov


Om du skal bli tatt 1 prosent seriøst, bør du slutte med mobbingen. Du nevner «den vanlige borger». Mener du da de 65 prosent som fortsatt ønsker en intakt natur, eller mener du de 17 prosent som ikke føler seg bekvem i naturen vår, når Disney imaget mangler? Jeg og de fleste andre venter fortsatt i spenning på alt som har skjedd i lokalmiljøet du beskriver. Vi er usikre på om dette har noe med de utstilte pappfigurer å gjøre, eller alle historiene om de som har sett ulv, men som alltid mangler mobilen. Jeg lener meg på SNO sin egen uttalelse, «7 av 10 som mener de har sett ulv, har i virkeligheten sett hund». Men siden de nekter for at det har vært hund, fortsetter lokalhistorien og vokse, til den blir «helt sann». Jeg tror vi må smøre oss med tålmod, om vi skal vente på bevis at det var «ulveforkjempere», som klippet hull hjorteinnhentingen. Like lite som vernerne kan bevise at det var ulvemotstanderne som gjorde det, for å legge skylden på vernerne.

Håper du hører hvor tåpelig dette virker. Du mener å påstå at vernerne inviterte svensker til demonstrasjonen, seriøst Vidar? Nå er det vel nettopp dere som opptrer voldelig, neppe en vernerside. Tross alt er det IKKE vi som står for skadeskyting og drap av vilt, skadeskyting og drap av egne jakthunder, skadeskyting og drap av rovdyr, både lovlig og ulovlig, rasering av artsmangfold, drap av viktige gendyr (både av hjortedyr og rovdyr), utsetting av åte med gift osv. Slike utsagn som den med motorsaga, viser bare i hvilket hjørne dere har malt dere selv inn i. Du toer dine hender og nevner alt det som du ikke hadde sagt, men så gjør du det likevel ... Igjen ser vi at det du forfekter, ikke har rot i virkeligheten, men du slenger det ut, og håper på at noen tar tak i det, og gjør det til «helt sant».

Nei, du bor i din egen boble med kun hatere til venner og da kan man fort tro at slik er verden

Du undrer deg videre over «hvilke episoder med konsekvenser og represalier de som møtte på demonstrasjonen i Elverum 12 januar har opplevd»? Vel, jeg tviler sterkt på om de sender DEG info om det. Da blir de nok hengt ut en gang til. Men du vet kanskje ikke hvordan det føles å bli møtt med avvisning av lokalsamfunnet fordi man har en annen oppfatning. Hvordan barna av vernerne blir trakassert på skolen, gjør du vel? Nei du gjør ikke det, men det er nettopp DU som er grunnen til det, med dine hatkommentarer og meninger. Nei, du bor i din egen boble med kun hatere til venner og da kan man fort tro at slik er verden.

Jeg kunne kommentert resten av ditt patetiske lille innlegg, men skal la det være. Men jeg håper du forstår, at det ikke bare er dine hatervenner som leser denne avisen du kommenterer i, og at det du skriver om andre, blir trykt i andre medier også. Det du nå gjør, er å sverte hele ditt nærmiljø og er med på å forsterke Ola og Karis syn på bygdedyret.

Bare en liten kommentar. Du og dere nevner til stadighet hvorfor vernerne ikke aksepterer Stortingets vedtak. Vel herr. Helgesen, VI sitter beklageligvis IKKE på Stortinget og bestemmer. MEN, jeg skal svare deg på det, den dagen du gir meg følgende svar....... «Stortinget har bestemt et ønsket bestandsmål over de 5 store. Ulv er kanskje noe over, men hvorfor hyler dere ikke like høyt om dette Stortingsvedtaket når bjørn og gaupe ligger UNDER bestandsmålet?