Fjorårets poengkonge i VIF, Rasmus Ahlholm, ga Storhamar ledelsen før enda en tidligere VIF-spiller, Steffen Thoresen, la på til sluttresultatet 5-3. Før det hadde Vålerenga kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0-3, men gjestene ble straffet med mål av fire av sine eks-spillere.

Det var Storhamar som tok første stikk i en første periode vertene dominerte totalt. Hamar-laget var i undertall, men klarte likevel å ta ledelsen 1-0 da canadieren Matt Prapavessis fikk pucken av Eirik Salsten og sendte den i mål bak Steffen Søberg. Storhamars sjette mål i undertallsspill så langt denne sesongen, som er best av alle i Eliteserien.

– Vi er veldig aggressive i undertall, vi prøver å bevege oss så mye vi kan. Så når de mister pucken, kjører vi på, sa målscorer Prapavessis til TV 2 etter første periode.

Storhamar var langt fra ferdig med å score i første periode, for kun få minutter senere var de i overtall, og denne gang var det tidligere VIF-spiller Salsten som styrte inn scoringen etter pasning fra Prapavessis.

Andreas Øksnes, som er nok en tidligere Vålerenga-mann, scoret også 3-0 før første periode var over. Ordtaket sier at det er av sine egne man skal ha det, og VIF skulle bli straffet av enda flere eks-spillere senere i kampen.

VIF utlignet

Men først slo Vålerenga for alvor tilbake i andre periode. Oskar Blegen styrte pucken i mål på lekkert vis, og like etterpå reduserte Martin Brekke Henriksen til 2-3.

Utligningen til 3-3 kom også i annen periode, da Storhamar måtte klare seg med tre mot fem, med brødrene Steffen og Patrick Thoresen i utvisningsboksen. Vålerenga brukte nesten et minutt på å score, men akkurat da Steffen Thoresen kom på isen, styrte Andreas Stene pucken i mål.

Storhamar klarte likevel å få tilbake ledelsen inn i tredje og siste periode, for den mye omtalte Rasmus Ahlholm scoret selvfølgelig også mot laget han forlot etter forrige sesong.

– Det var jævlig deilig, sa Ahlholm til TV 2 i den siste pausen og sparte for all del ikke på målfeiringen mot gamleklubben.

Ampert

Overgangen var ikke populær i Vålerenga-leieren, som hadde meldt at svensken skulle få det litt ekstra tøft i sitt første møte med gamleklubben. Ahlholm påsto at han ikke merket noe til det i pauseintervjuet.

– Nei, det synes jeg absolutt ikke, sa Ahlholm på spørsmål om han hadde fått noen ekstra smeller.

Intervjuet kom rett etter en stor krangel mellom lagene da tiden gikk ut i andre periode. Det var bare forsmaken på det som skulle bli en veldig fysisk tredje periode, preget av flere krangler og hele ti tominuttere.

Mål ble det bare ett til av, da Steffen Thoresen ble kveldens fjerde tidligere VIF-spiller som scoret for Storhamar. Han fikk pucken helt alene etter en dropp og satte sitt mål nummer 100 for Storhamar.

Storhamar drar ifra Vålerenga på tabellen og har nå 34 poeng etter 17 kamper. Det er tre poeng mer enn erkerivalen, men likevel åtte poeng bak suverene Stavanger Oilers.