Aksjon for Innlandets sykehus stiftet

STARTER AKSJON: Aksjonen er stiftet fordi de oppparte midlene til Sykehuset Innlandet kan gå tapt for dets innbyggere.

STARTER AKSJON: Aksjonen er stiftet fordi de oppparte midlene til Sykehuset Innlandet kan gå tapt for dets innbyggere. Foto:

Aksjonen «Redd Sykehusene i Innlandet» mener kapasiteten der er truet fordi Helse sør-øst bruker oppsparte midler for å finansiere nye sykehus i Oslo.

DEL

– Sykehuset Innlandet har de siste årene levd med harde innstramminger. Det har resultert i nesten tre milliarder kroner i oppsparte midler. Disse midlene kan gå tapt for Innlandets innbyggere, heter det i en pressemelding fra aksjonen onsdag.

Aksjonen mener det finnes et langt rimeligere alternativ enn de planlagte prosjektene på Gaustad og Aker i Oslo – og ber Helse sør-øst utrede mulighetene for å bygge billigere ved å bruke Ullevål-tomta.

HER KAN DU LESE OM ARTIKKELSERIEN VÅR «SYKEHUSET VÅRT»

Sykehuset Innlandet har fem somatiske sykehus – Elverum, Gjøvik, Hamar, Lillehammer og Tynset – samt psykiatriske sykehus på Reinsvoll i Vestre Toten og Sanderud i Stange.

– Nå kjemper alle Innlandssykehusene for sitt, i håp om å få leve videre, på bekostning av de andre. Det er svært uheldig. I kampens hete er det fort gjort å miste av synet det som er i ferd med å skje. Vårt ambisiøse mål å forene Innlandet, på tvers av lokale motsetninger, i en felles aksjon for å sikre at det blir penger igjen til sykehus for Innlandet, så alle innbyggere får et godt og trygt helsetilbud., står det i pressemeldingen.

Fikk millionbot etter at feilbehandlet pasient på sykehuset i Elverum døde

22 koronapasienter er utskrevet fra Sykehuset Innlandet og er i god bedring

Anders (40) valgte sjukehuset i Elverum framfor Ullevål: – Jeg vil oppdra barna våre her


Artikkeltags