Gå til sidens hovedinnhold

Aldri før har så mange lest Østlendingen på nett

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mandag fikk en enda en fin grunn til å feire her i Østlendingen. For fjerde gang dette året satte vi ny rekord i antall personer som leste plussak i nettavisa vår. Den nye rekorden lyder på 9.164.

Det er ikke noe å legge skjul på at hverdagen til en journalist nå handler mye om tall. Det har sikkert leserne, og ikke minst kildene våre, merket i mindre eller større grad.

Uansett er det slik at det er god journalistikk krydret med gode historier fra distriktet vi dekker som ligger til grunn for det. Vi kan måle det meste. Det vi lærer, prøver vi å sette til livet i form av gode saker.

Fortsatt er andelen som leser Østlendingen på papir noe større enn antall digitale abonnenter, men gapet tettes hver eneste uke, og til slutt vil de passere hverandre. .

Så hvorfor er det så viktig å feire rekorder? Jo, fordi det viser at vi er relevante, og at vi er på rett veg mot målet om å få en sterkere posisjon på nett hos leserne våre.

Nettet har mange fordeler. At du får nyheten når det skjer er den mest åpenbare, men har du abonnement på Østlendingen, komplett eller rent digitalt, har du for eksempel tilgang til en mengde direktesendt sport og andre hendelser. Kommende fredag satser vi for eksempel på å sende direkte fra fakkeltoget for Elverum sjukehus.

Å få flere digitale abonnenter er alene ikke nok. Vi ønsker oss sjølsagt flere abonnenter uansett. Der har vi et klart potensial.

Særlig ønsker vi oss flere yngre lesere, det vil si unge voksne. Derfor forsøker vi å skrive mer om temaer de kan relatere seg til. Historier fra arbeidslivet, unge som lykkes eller saker om bolig, som for de fleste av oss er den største investeringen vi gjør i løpet av livet.

Vi har en krevende geografi, men er det noe «Rune på hjul»-serien vår fra i fjor sommer, der journalist Rune Hagen syklet Hedmark rundt, viste, så er det at hvor historien kommer fra spiller liten rolle dersom den er god.

Utover det pågår det viktige prosesser i distriktet vårt som vi prøver å forklare for og holde leserne våre orientert om. Sjukehus-debatten, jernbanen på Hamar og hvordan rammene legges for at lokale bedrifter og kommunene skal lykkes, er viktig å skrive om fordi det igjen påvirker boligmarkedet, arbeidsmarkedet, trivsel og dermed befolkningsveksten.

Det er alltid gjevt å sette rekorder, og det er først og fremst gøy å ha noe å strekke seg etter. Det får vi til ved å være relevante for flest mulig, hver dag.

Kommentarer til denne saken