(Hamar Dagblad)

– Det er åpenbart mange som vil oppleve musikken, som går sin seiersgang verden over, sier korleder Erland Dalen.

Hvert år setter Dalen sammen et prosjektkor, hvor de sangerne i Damenes Aften møter amatørsangere. De har tidligere tatt for seg musikken til Stevie Wonder, Queen og Abba. I år er det de store musikalene som skal tolkes.

– Når en velger de store prosjektene, så må en tenke musikk som favner bredt. I prosjektkoret har vi i dag sangere fra 13 til godt over 70 år, og nettopp musikken til Phantom of The Opera og Les Misérables ser ut til å nå ut til unge og gamle, sier Dalen.

Fem forestillinger settes opp i den store Kirsten Flagstad-salen mellom 3. og 6. april.

– Vi har bare 600 billetter igjen av de 2.400 vi la ut, sier leder for koret, Linn Kohmann.

Torsdag var det første gjennomgang med solistene Alexander Pavelich og Marthe Werring Holmern:

– Jeg har alltid hatt lyst til å synge sangene fra disse to musikalene. Det henger «høyt der oppe» å få gjøre dette, sier Pavelich.

– Jeg har heller ikke sunget noe fra Phantom of The Opera og Les Misérables, men det er jo fantastisk musikk. Alt smelter sammen til en magisk opplevelse. Jeg gleder meg, sier Holmern.

For kormedlem Mari Skullerud blir det også en spesiell opplevelse:

– Det er noe helt spesielt å stå på scenen sammen med 200 sangere, hvor de fleste ikke er vant med å synge. Det blir en helt annen måte å tenke musikk på. Under disse prosjektene har vi det utrolig moro, sier Skullerud.