Trysil blir base for dansk alpinsatsing

Skistar Trysil og Trysil Rennskole har inngått samarbeidsavtale med Alpint Kraftcenter Danmark (AKD). Avtalen sikrer dansk alpinsport gode muligheter for sportslig utvikling.

DEL

De inngåtte avtaler sikrer gode vilkår på skipass og innkvartering for medlemmer av danske skiklubber. Avtalene gir i tillegg gode rammer for skiklubber og gjennomføring av danske alpinkonkurranser.

Det opplyser Skistar i en pressemelding onsdag ettermiddag.

I framtiden vil de alpine landslagene ha en solid treningsbase i Trysil fra november til april. Ungdomslandslaget for kjørere under 16 år vil få Anders «Calle» Carlsson som landslagstrener, supplert av andre trenere fra Trysil Rennskole ved behov.

«Calle» har meget solid trenererfaring og har tidligere trent utøvere på verdenscupnivå.

– De inngåtte avtalene gir gode betingelser for den positive sportslige utviklingen som allerede er i gang. De støtter opp under at landslags- og skiteamkjørere, samt vanlige medlemmer av danske alpinklubber, får tilgang til attraktive tilbud når de skal på ski. Trysil er også en meget god destinasjon for å arrangere konkurranser og events som kan samle og styrke utviklingen av dansk skisport, sier leder for AKD, Ole Mathiassen.

– Vi har mange danske ski- og snowboardkjørere som besøker våre skianlegg og ser Danmarks Skiforbund og AKD som en naturlig partner. I framtiden håper vi å se enda flere dansker, på tvers av alle typer skikjørere, nyte godt av våre fantastiske destinasjoner og Trysil som den ledende skidestinasjonen i Norge – et land vi vet at veldig mange dansker gjerne besøker om vinteren når de skal på skiferie, sier salgs- og markedsansvarlig SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken.

Artikkeltags