Gir bort 50.000 kroner til stoler og bord

Ole Gustav Narud, ordfører i Åmot kommune.

Ole Gustav Narud, ordfører i Åmot kommune. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Pensjonistheimen i Osen får 50.000 kroner til vedlikehold, stoler og bord. Kanskje kan kommunen bidra med mere.

DEL

Det er Osen Helse– og Velferdssentral som står for bidraget på 50.000 kroner. Nå håper de at Åmot kommune kan finne en mulighet til å gjøre møterommet på pensjonistheimen noe mer tiltalende.

For rommet fyller flere funksjoner. Det brukes både som selskapslokale for alt fra barnedåp til konfirmasjon. Men også som venterom for besøkende til lege og helsesøster. Men mest brukt er det kanskje av Osen Helse– og Velferdssentral, som bruker rommet til møter annenhver onsdag. Foreningen startet i 1969.

– Over tid er det blitt behov for både vedlikehold av rommet og fornyelse av inventar. Vi stiller til disposisjon 50.000 kroner. Primært tenker vi på utskifting av bord og stoler, skriver Ella Gjærum til kommunen.

– Vi mener å se verdien i et slikt tiltak. Vårt aktivitetstilbud til bygdefolket er å samles til sosialt samvær, bingo, loddsalg og kulturelle innslag. Vi tilbyr årlig en firedagers sommertur i tillegg til en dagstur om høsten, forteller Gjærum.

– Dette er veldig positivt og hyggelig tiltak som kommunen ønsker å bidra til, kommenterer ordfører Ole Gustav Narud.

Han vil skaffe seg en oversikt over hva det er behov for, og ha et møte med velferdssentralen.

Er kommunen avhengig av bidrag fra de frivillige organisasjonene?

– Ved at frivillige organisasjoner påpeker slike behov, får kommunen også gjort mer. Det bidrar til og påvirker prioriteringer. Men vi skal ha med oss at samfunnet er mer enn kommunen. Kommunen kan ikke gjøre alt, sier ordfører Ole Gustav Narud, som er glad for initativet.

Artikkeltags