Birken-pluss også i fjor

PÅ BIRKEN: Morten Halvorsen (til venstre) og Robert Engseth i forbindelse med årets ritt i august.

PÅ BIRKEN: Morten Halvorsen (til venstre) og Robert Engseth i forbindelse med årets ritt i august. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Birken AS fikk et overskudd på 5,6 millioner kroner i 2015.

DEL

Selskapet omsatte for 82,1 millioner kroner i fjor, mot 91,9 millioner kroner i 2014. Regnskapet viser et overskudd før skatt, og et årsresultat, på 5,6 millioner kroner. Også dette er en nedgang fra i 2014. Overskuddet er overført til egenkapital.

«Våre arrangement har vært i en høykonjunktur i flere år», konstaterer selskapets styre i årsberetningen for 2015, der det slås fast at 2014 var «all time high» målt i påmelding. Deltakertallet gikk ned fra 2014 til 2015, og man regner med at nedgangen fortsetter. «Vår målsetning står imidlertid fast om at vi skal fortsette å arrangere gode renn, ritt og løp for våre deltagere», skriver styret.

Birken AS ble etablert i 2013, og viderefører virksomheten som tidligere var organisert i de to selskapene Birkebeinerrittet AS og Birkebeinerrennet AS. De to sistnevnte selskapene eksisterer fortsatt, og eier halvparten hver av Birken AS. De to selskapene er igjen eid av Rena Idrettslag, Lillehammer Skiklubb og Lillehammer Cykleklubb.

Birken AS hadde i 2015 en resultatgrad på 7,3 prosent, mens egenkapitalandelen var 31,2 prosent. Dette er styret godt fornøyd med, konstateres det i årsberetningen.

Artikkeltags