Andreas Olsson har mange jern i ilden om dagen. Han drifter Avis bilutleie, butikk og bilverksted i Elverum sammen med broren Daniel Olsson.

Ikke nok med det, til helgen ønsker Olsson velkommen til Norgescup i drifting på Starmoen.

Fyller tomme lokaler

I Jernbanegata på Vestad holder Olsson og bedriften til. I tillegg til lokaler til bilutleie og butikk har de nå fått mulighet til å huse verkstedet i lokalene overfor bilutleien.

Bygningen som tidligere har huset Europris og Biltema bak Glommen Terrasse har lenge stått tom.

– 1. august flyttet vi bilverkstedet inn her. Det er egentlig en mellomlanding, men vi håper å få bli her, sier Olsson.

Egentlig skulle verkstedet holde til i lokaler i Industrigata ved Nortura, men på grunn av en vannlekkasje tok de kontakt med huseier Iver Nederberg og fikk da ha verkstedet i bygningen ved butikken og bilutleien.

På sikt er målet til Olsson å huse alt under samme tak.

Bilverkstedet til Olsson er ikke et helt vanlig verksted.

– I hovedsak så driver vi med banebiler eller biler som brukes i motorsport. Vi bygger om etter kundens ønske, alt fra å sette inn veltebur og vanlig ombygning for å tilpasse bilen det de skal bruke den til. Det er drifting vi driver mest med for det er det vi har konkurrert i selv, så det er liksom hovedattraksjonen vår.

Kundene reiser langt

Det hele startet for seks år siden da Olsson hjalp bekjente med bilene deres. Han trodde ikke at verkstedet noen gang skulle bli noe mer enn det.

– Vi tenkte at det ikke kom til å bli noe mer, at vi for det meste kom til å hjelpe bekjentskaper, men det tok veldig fort av.

– Nå har vi kunder fra helt oppe i nord, Vestlandet og Sørlandet. Nå har vi en bil fra Sørlandet her, en fra Smøla og en fra Mo i Rana, så det er ikke bare lokale biler her.

Olsson ønsket å vise at det var aktivitet ved lokalene på Vestad og bestemte seg for å bruke bilene til å vekke oppmerksomheten til forbipasserende.

– Bilene som står her er kundebiler og våre egne, så nå har vi satt de frem slik at folk ser at det skjer noe her, smiler Olsson.

Vil ha kunder fra Elverum

Butikken heter Olsson Raceshop og har fokus på motorsportprodukter, men leverer det meste innen bil og bilpleie. Til nå går det mest i postsendinger, men det håper Olsson at vil endre seg.

– Håper flere lokale vil begynne å komme innom og se hva vi har å tilby.

Olsson selger også lakk fra nett og tilbyr lakkering på verkstedet.

– Vi lakkerer også en del, og det er det mange banebiler som trenger lakkeringen. Vi prøver å gjøre det på et levelig nivå, for en banebil vil jo kunne få litt juling etter hvert og da kan man ikke bruke masse penger på det heller. Så vi prøver å tilpasse oss kostandene og bilsporten, sier Olsson.

Inviterer til drifting

Den siste uka har Olsson jobbet mot Norgescup i drifting som avholdes på Starmoen til helga. Han håper elverumsinger møter til helgens cup.

– Alt er åpent for publikum i helga. Vi håper det er mange som kommer for sist hadde vi over 1.000 besøkende, så vi håper det blir hvert fall like mange nå, men gjerne flere, smiler Olsson.