(Hamar Dagblad)

Det var i 2012 Dybendal Kristiansen flyttet til Hamar rett etter å ha unnagjort russetida. Da leide hun seg en kjellerleilighet på Solvang og fikk seg jobb på Victoria hotell hvor hun blant annet jobbet som frokostvert. Tida på Hamar er noe hun husker tilbake på med glede.

– Hamar var en veldig fin by å starte voksenlivet i og dette var det første møtet med den virkelige verden for min del, forteller hun.

Fikk venner for livet

Hun likte godt området hun bosatte seg og syntes Hamar var en by med perfekt størrelse.

– Jeg syntes det var lett å komme tett på folk, og jeg fikk venner for livet der. Derfor er jeg stadig vekk på Hamar nå, sier Dybendal Kristiansen som fikk oppleve Hamar på sitt beste, spesielt sommeren 2013.

Jeg har nok aldri badet så mye på et år som det jeg gjorde da jeg bodde der, forteller hun.

Høsten 2013 flyttet hun til Oslo for å studere og katten Harley som hun skaffet seg mens hun bodde på Solvang ble selvfølgelig med på lasset.

Han har jeg forresten fortsatt, sier hun.

Videre til finalen

Hun var en av de aller siste som meldte seg på konkurransen, faktisk så sent som i mars, men hun ble likevel sendt videre til semifinalen. For noen dager siden fikk hun også beskjed om at hun er videre til finalen som arrangeres 13. august. Hun har med andre ord allerede kommet gjennom et trangt nåløye og i et variert, men sterkt finalefelt tør hun ikke spå hva som blir utfallet, men målsettingen er klar:

Målet er så klart å vinne. Det hadde vært utrolig gøy, sier hun.

Og hun ligger bra an. Som konkurransens eldste deltaker topper hun nå rangeringen basert på aktivitetspoeng.

Mer enn utseende

For de fleste utenforstående er oppfatningen – eller at den har vært – av en missekonkurranse at man skal være vakker og lettkledd foran dommerne. Men, som man skjønner av Angelikas engasjement, skal det mye mer til enn som så i de moderne utgavene av Miss Norway, Miss Universe og andre lignende konkurranser.

– Det var kanskje slik for mange år siden. Hva som er pent er en individuell og subjektiv oppfatning. Det handler om å være trygg i seg selv og utstråle den tryggheten gjennom det vi gjør for å skaffe oss aktivitetspoeng. Det er reisen mot en eventuell finale og å vinne konkurransen som er det virkelig artige å være med på, sier 28-åringen som karakteriserer seg selv som ei blid og samfunnsbevisst jente.

– Jeg ønsker å kunne belyse mine hjertesaker og verdier gjennom min deltakelse i konkurransen. Frivillighet, bærekraft og gjenbruk er viktig for meg.

Hun håper hun kan inspirere flere jenter til å ta en utdannelse innen teknologi. Selv er hun blitt involvert i flere veldedige organisasjoner. Hun er frivillig i Latinamerikansk forening der hun jobber med prosjektet «Sykkelglede».

– Det går ut på å ta med eldre i Oslo på sykkeltur. Jeg jobber også med den digitale plattformen VilMer som knytter frivillige og eldre sammen. Og jeg er ringe- og besøksvenn for Sagene frivilligsentral. Av og til kan jeg også dra på besøk der de jeg besøker kan bestemme om vi skal gå en tur, kose oss med en god prat, spille et spill, eller jeg kan fortelle om mine opplevelser gjennom Miss Norway-konkurransen, avslutter hun.