Byr opp til ny kamp om penger til Anno museum

KJEMPER VIDERE: Anette Trettebergstuen (Ap) kjemper videre for at Anno museum skal få en oppstartsbevilgning til nytt fellesmagasin i Elverum.

KJEMPER VIDERE: Anette Trettebergstuen (Ap) kjemper videre for at Anno museum skal få en oppstartsbevilgning til nytt fellesmagasin i Elverum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) gjør et nytt forsøk på å skaffe 10 millioner kroner i oppstartsmidler til å bygge det planlagte fellesmagasinet for Anno museum i Elverum. I fjor høst gikk det skeis.

DEL

– Ap legger inn 10 millioner kroner til oppstart av bygging av fellesmagasin for Anno museum. Magasinet er som kjent planlagt bygget i Elverum, og det bør bli et praktbygg i tre, sånn arkitektene har ambisjoner om. Dette er det viktigste kulturprosjektet å få på plass i fylket vårt nå. Museene våre er avhengig av dette for å kunne drive forsvarlig videre, og det vil gi gode ringvirkninger for Innlandet som trefylke at vi prioriterer et praktbygg i tre. Det er synd H og Frp ikke har funnet penger til dette, men jeg skal jobbe for flertall sammen med resten av opposisjonen. Hedmark får for lite av kulturbudsjettet, fastslår Trettebergstuen.

Ap fremmet samme forslag i Stortinget også i fjor høst, men det fikk ikke flertall da.

Anno museum har Norges største samling av antikvariske bygninger (vel 500) og en av de største gjenstandssamlingene (170.000 objekter). Størstedelen av samlingen har utilfredsstillende oppbevaringsforhold, og det er bakgrunnen for planene om et fellesmagasin. Østlendingen skrev i fjor høst at dokumentasjonssenteret vil koste rundt 160 millioner kroner pluss merverdiavgift.

Artikkeltags