Sparebankgave sikrer femteklassinger museumsbesøk

JUBEL: Stein Tore Andersen og Lise Cats Myhre ved Anno Norsk skogmuseum jubler over gaven fra Sparebankstiftelsen.

JUBEL: Stein Tore Andersen og Lise Cats Myhre ved Anno Norsk skogmuseum jubler over gaven fra Sparebankstiftelsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Anno Norsk Skogmuseum har fått en gave på 1,5 millioner kroner som sikrer at alle 5.-trinn i Hedmark kan delta på museets Naturskole de neste tre årene .

DEL

Elever husker godt et besøk på Anno Norsk Skogmuseum i Elverum som en annerledes og minnerik skoledag, og temadagene her har lenge vært et kjærkomment tilbud til grunnskolene på Østlandet.

Dessverre har skolene ofte dårlig råd og liten mulighet til å dekke reiser utenfor skolens nærområde.

Gratis buss og inngang

– Norsk Skogmuseum ønsker at alle 5.-klasser i grunnskolen i Hedmark skal få delta på minst én temadag hos oss. Vi søkte derfor om gavemidler fra Sparebankstiftelsen Hedmark, for å kunne videreføre avtalen vi hadde tidligere, med daværende Sparebanken Hedmark. Jubelen sto i taket da vi fikk tilslag, forteller formidlingsleder ved Anno Norsk Skogmuseum, Stein Tore Andersen.

De neste tre årene kan Hedmarks 5. trinn søke via museets nettside om å få dekket transport og deltakelse på et av fem utvalgte temaopplegg ved Naturskolen.

Dette er alle temadager som gir barna kjennskap til regionens kultur- og naturhistorie, fra jernblestring, tømmerhogst, tømmerfløting og trevirke, til fangst og dyreliv.

Gaven betyr mye

– For museet betyr gaven veldig mye. Den betyr at vi kan opprettholde det brede tilbudet Naturskolen representerer for alle barne- og unge, sier Lise Cats Myhre, leder for Naturskolen ved Anno Norsk Skogmuseum.

– Skogen og de store utmarksområdene i Hedmark har skapt store deler av våre verdier og vår identitet. Økt kunnskap om egen kultur og historie er noe Norsk Skogmuseum kan bidra til å gi skolene for midlene vi får av Sparebankstiftelsen Hedmark. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken