Stortinget avslo å gi penger til Anno-magasin

VANT IKKE FRAM: Ap og Anette Trettebergstuen vant ikke fram i Stortinget med forslaget om 10 millioner til Anno museum. (Foto: Rune Hagen)

VANT IKKE FRAM: Ap og Anette Trettebergstuen vant ikke fram i Stortinget med forslaget om 10 millioner til Anno museum. (Foto: Rune Hagen)

Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) er skuffet over at forslaget om en oppstartsbevilgning til nytt magasin for Anno museum i Elverum ikke ble vedtatt i Stortinget.

DEL

Da Stortinget behandlet kulturbudsjettet onsdag, nådde ikke Ap fram med forslaget om 10 millioner kroner til oppstart av bygging av et nytt magasin for Anno museum på Glomdalsmuseet i Elverum.

– Anno museum trenger å bygge magasin for oppbevaring av alt det museet skal ta vare på av historie og kulturarv. Dagens magasiner og oppbevaring holder ikke mål. Dette er derfor det desidert viktigste kulturprosjektet i Hedmark nå. Dette skal bli et praktbygg i tre, og vi er helt avhengige av å komme i gang
Jeg er utrolig skuffet over at H og FrPs representanter ikke har lyttet til dette, og at regjeringen nedprioriterer kultur over hele linja. Hedmark får forsvinnende lite av regjeringens kulturmidler, vi er helt glemt av regjeringspartiene. Ap fikk ikke støtte til forslaget vårt om 10 millioner til oppstart av magasinbygging for Anno museum i Elverum, eller to millioner kroner til prosjektering av bygg til Skogfinsk museum. Dessverre stemte H og Frp dette ned i Stortinget i dag, sier en skuffet Trettebergstuen.

Les også: Anno museum ber om 35 millioner

Artikkeltags