Men mens munnbind har forsvunnet like fort som det kom, når samfunnet normaliserte seg, har Teams kommet for å bli.

Det samme med Antibac, bortsett fra at Antibac ikke har kommet.

Røttene til Antibac strekker seg helt tilbake til 1922 og har en rik og spennende historie. Den inneholder blant annet spritsmugling, norske idrettssuksesser og apotekere som mikset rumpesprit med selters til innvortes bruk.

Det hele startet i 1922 da Vinmonopolet satte i gang produksjon av rektifisert sprit, for medisinsk og teknisk bruk. I årenes løp har produktet bidratt til å hindre smitte hos tannleger, på legekontor og norske sykehus og medvirket til å bedre den norske folkehelsen.

Merkenavnet Antibac ble etablert av Arcus i 2002 og er i dag foretrukket på de fleste sykehus og helseinstitusjoner, ikke minst på grunn av den høye desinfiserende effekten som blant annet resulterer i mindre smitte og sykdom, og dermed redusert bruk av antibiotika.

Antibac har i mange år vært et sentralt produkt når norske idrettsutøvere deltar i mesterskap. Ifølge Olympiatoppen er desinfeksjonsproduktet viktig for at idrettsheltene holder seg friske når det gjelder som mest.

Når Vinmonopolet startet salg av såkalt rektifisert sprit på 96 prosent, var det kun spesielle yrkesgrupper som fikk kjøpe. Leger, tannleger og veterinærer var selvskrevne, men også produsenter av blant annet spekepølse fikk handle billig rumpesprit. Slett ikke alle greidde å holde fingrene fra fatet når en privat fest sto for døren.

Antibac er fremstilt av etanol med farmasøytisk kvalitet og har blitt utviklet og forbedret gjennom årene, blant annet for å tilpasse produktet et kjølig norsk klima. Den sterke spritlukten er borte, og tilsetting av glyserol har gjort Antibac myk og skånsom for norske hender og hud.

Antibac kommer i flere ulike varianter, blant annet som våtservietter, gel og selvsagt også i lett flytende form, slik det har vært fra starten. Forskjellen er at produktet nå er gjort udrikkelig, denaturert, som det heter på fagspråket. Dermed er det ikke særlig smart med Antibac i selters-drinken.

Gjennom pandemien har merkenavnet Antibac blitt synonymt med hygienisk håndsprit. Men det er kun Antibac som er Antibac.

Antibac er i dag eid av det finske konsernet Kiilto.