Ap vil øke støtten til reproduktiv helse

I anledning kvinnedagen søndag røper Ap-leder Jonas Gahr Støre at partiet kommer til å bevilge 364 ekstra millioner til seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR).

I anledning kvinnedagen søndag røper Ap-leder Jonas Gahr Støre at partiet kommer til å bevilge 364 ekstra millioner til seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR). Foto:

Av

Arbeiderpartiet foreslår i sitt alternative budsjett for 2021 å bevilge 364 ekstra millioner til seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR).

DEL

– Norge har ledet an i det internasjonale solidaritetsarbeidet for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) for kvinner. Når regjeringen år for år har kuttet i støtten til formålet, så gir Norge fra seg lederrollen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Vårt Land.

Partiet varslet at de vil legge 364 ekstra millioner på bordet i sitt budsjett for 2021. Det er mer enn en dobling fra partiets alternative budsjett for 2020.

SRHR bidrar blant annet til trygge aborter, prevensjon og familieplanlegging i utviklingsland.

Solberg-regjeringen har kuttet 254 millioner i bistand til SRHR for i år. Mens de rødgrønne ga to milliarder til formålet i sitt siste budsjett, bruker regjeringen 1,3 milliarder i år.

– Jeg kan love deg at hvis vi får flertall i 2021, så skal vi tilbake til 2013-nivå. Men det er ikke realistisk å gjøre det på ett år, sier Støre til avisen.

Norge har forpliktet seg til å gi 10,4 milliarder til SRHR mellom 2020 og 2025. Til Dagbladet har utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) forklart at løftet skal oppfylles, men at støtten kan variere fra år til år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken