Gå til sidens hovedinnhold

Åpent brev til fotballklubbene i Indre Østland Fotballkrets

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

20. juni avholdes det et ekstraordinært fotballting, hvor det norske fotballdemokratiet skal ta stilling til om NFF skal boikotte det kommende verdensmesterskapet i Qatar, eller ikke.

Som fotballsupportere er det ÉN ting vi ønsker mer enn noe annet; å se fotball!

Men, ikke for enhver pris. Regimet i Qatar har systematisk brutt menneskerettighetene, og vi vet at over 6000 mennesker har mistet livet i forbindelse med bygging av stadioner og annen infrastruktur knyttet til mesterskapet. Dette ønsker vi ikke at fotballen, hverken norsk eller internasjonal, skal være en del av!

Fotballforbundet derimot, ser ut til å mene at norsk deltagelse er viktigere enn noen skarve menneskeliv. På tinget i mars ble det vedtatt et ekstraordinært ting, og det ble snakket om at tinget skulle være digitalt. Dette ville gjort det lettere for breddeklubber over hele landet å melde seg på og si sin mening ved å stemme for en boikott. Etter at fotballforbundet ble klar over at det fra supporterhold jobbes aktivt med å oppfordre breddeklubber over hele landet til å melde seg på og avgi stemme, gikk de over til å ønske et ekstraordinært ting, gjennomført ved fysisk oppmøte.

Etter det året vi alle har vært igjennom ønsker de altså å samle folk fra hele landet i Oslo, som har vært hardest rammet av pandemien. Når supporterinitiativet så velger å bruke regelverket og gi klubber som ikke har mulighet/lyst til å reise i dagens situasjon, et alternativ (https://www.fotballsupporter.no/bredderepresentantene/) svarer forbundet med å kalle dette «korrupsjon» og påstå at dette ikke er demokratisk! Dette mens «rått og røti» av de som vedtok VM i Qatar er fengslet eller dømt for korrupsjon. Frekkhetens nådegave…

Med bakgrunn i livssituasjonen til tusenvis av arbeidere i Qatar oppfordrer vi derfor alle klubber i Indre Østland Fotballkrets om å møte på tinget, enten selv eller ved melde inn representanter via Norsk Supporterallianse.

Noen må gå foran. Noen må være Rosa Parks. Noen må si at dette ikke er greit. Kanskje kan det være dere?

På vegne av engasjerte fotballsupportere

Marie Hougen Ørsnes
Fred Kristian Nordstad
Simen Brænden Mortensen
Gaute Smestad Pedersen

Kommentarer til denne saken