Gå til sidens hovedinnhold

Åpner forsiktig for Kaupangrmart'n, men uten gratis frokost og kommunale vafler

– Vi har fått gehør fra smittevernlegen og hennes team for at vi kan sette i gang med Kaupangrmart'n igjen, sier en glad og fornøyd leder Morten Gustu i martnaskomiteen på Koppang.

Kaupangrmart'n delte skjebne med mange andre arrangementer som måtte avlyses på grunn av koronaen i fjor sommer. Derfor er han veldig godt fornøyd med at smittesituasjonen tillater at det endelig kan bli god gammel martnastemning med liv og røre på Koppang igjen i uke 29 (21. – 24. juli).

Begrenset program

– Kaupangrmart`n er noen av de viktigste dagene i året for handelsstanden og det er bra at mart'n blir satt i gang igjen. Det blir ikke gratis frokost med Stor-Elvdal Bygdekvinnelag og kommunale vafler på grunn av store ansamlinger og lange køer, men bodselgerne er velkommen, tillegg til at det blir mye ellers. Det er begrenset hva vi får til på kort varsel og vi har ikke klart et program annet enn for åpningen av mart'n onsdag og for åpningen av det nye besøkssenteret på Koppang sammen med Stor-Elvdal kommune torsdag. Men vi skal få til noe for ungdommen. Det sitter to ungdomsrepresentanter i styret for martnaskomiteen og de skal få være med på å bestemme hva de ønsker, sier Gustu.

Fest på Stor-Elvdal Hotell

Det som er helt klart er at det blir fest med musikk av Songs på utescenen på Stor-Elvdal Hotell onsdag kveld. Lørdag kveld er det fest med Mr. Ray samme sted.

– Kaupangrmart'n er en viktig møteplass for alle med tilknytning til Stor-Elvdal. For mange har det vært et savn å prate med utflytta bygdefolk som kommer hjem, og hyttefolket. Det er best å være forsiktig og holde avstand så ingen blir smittet, men det blir moro å få lov til å arrangere noe igjen. I år blir det ikke noe Moratråkk fordi jeg har drevet med EM og VM i fluefiske som tar mye tid. Selv om jeg har med meg mange flinke folk i martnstyret som gjør en god jobb, har jeg tross alt en familie som jeg skal ta vare på også. Skal en ha gode arrangementer tar det litt tid og er mye jobb. Men hvis det ikke skjer noe spesielt ser jeg lyset i tunnelen, sier Gustu.

Kommentarer til denne saken