Gå til sidens hovedinnhold

Åpner kinoen for Queen-allsang

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette kommer til å bli veldig moro, spår kinosjef Espen Jørgensen, som åpner Hamar kino for allsang med en spesialversjon av publikumssuksessen «Boheimian Rhapsody».

(Hamar Dagblad)

Lørdag 19. januar blir det en helt spesiell framvisning av musikk- og dramafilmen «Boheimian Rhapsody».

For lokalbefolkningen inviteres nå til å være med og synge i kinosalen.

– Filmprodusenten har laget en egen singalong-versjon, hvor man har byttet ut den norske tekstingen med sangtekster under musikkscenene i filmen. For at det skal være lett å henge med, så er det en «ball» som spretter bortover sangtekstene, sier Jørgensen og smiler.

Og kinosjefen har ordnet det slik at det blir alkoholservering i salen. Derfor blir det 18-årsgrense på arrangementet.

– Vi må dra opp stemningen ytterligere, sier Jørgensen og smiler.

– Drømmen er at folk flesker til og skaper skikkelig godstemning i salen under filmen.

Han har sendt ut invitasjoner til korene i regionen, og har allerede avtaler med sangere som skal inspirere publikum litt ekstra denne kvelden.

– Har dere gjort dette tidligere?

– Vi forsøkte en gang tidligere på Abba-filmen «Mamma Mia», og det ble veldig populært. Folk hadde det virkelig gøy når de fikk slå seg løs litt.

«Bohemian Rhapsody» fikk nylig Golden Globe for årets beste dramafilm, og er en hyllest til Queen, deres musikk og deres ekstraordinære vokalist Freddie Mercury, som trosset stereotyper og ble en av verdens mest elskede entertainere.

Filmen følger bandets framgang gjennom deres ikoniske låter og revolusjonerende lyd – og deres nedtur i takt med at Mercurys livsstil spinner ut av kontroll og som velger å satse på en solokarriere.