Gå til sidens hovedinnhold

Storberget går av i mars: Hedmark Ap og Oppland Ap slås sammen

Artikkelen er over 3 år gammel

Hedmark Ap og Oppland Ap skal slås sammen i 2019. Knut Storberget gir seg som Hedmark Ap-leder i mars 2018.

Representantskapet i Hedmark Ap gikk på helgens møte i Elverum inn for å slå Hedmark Ap og Oppland Ap sammen til ett fylkeslag i 2019. Representantskapet i Oppland Ap har fattet et likelydende vedtak.

Felles liste og felles program

Til fylkestingsvalget i 2019 skal det sammenslåtte Hedmark Ap og Oppland Ap stille felles liste, og de skal ha felles program.

– Vi er nå enige om at Oppland Ap skal lede programkomiteen, mens Hedmark Ap skal lede nominasjonskomiteen, opplyser Hedmark Ap-leder Knut Storberget, som selv har gitt partiet beskjed om at han går av som leder av fylkespartiet på årsmøtet i mars. Årsaken er selvsagt at han 1. januar 2019 tiltrer som fylkesmann for Hedmark og Oppland.

Sammenslåingen av fylkespartiene kommer som et resultat av regionreformen, siden Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune slås sammen fra 1. januar 2020.

Navn er ikke bestemt

I likhet med fylkeskommunene, har ikke Hedmark Ap og Oppland Ap bestemt navn på det nye, sammenslåtte fylkespartiet.

– Vi har startet med det i hermetegn det enkleste. Alle vet hvor vanskelig navnedebatter i Innlandet kan være, sier Storberget.

Representantskapsmøtet lørdag valgte følgende representanter fra Hedmark i programkomiteen: Per-Gunnar Sveen, Anita Ihle Steen, Thomas Breen, Gunn Randi Fjæstad, Lasse Juliussen og Turid Backe-Viken.

Det ble også valgt en forberedende nominasjonskomité, som skal kartlegge hvilke av dagens fylkestingsrepresentanter som stiller seg til disposisjon for gjenvalg, hvilke kandidater partiorganisasjonen i Hedmark foreslår, samt gjøre innledende sonderinger og vurderinger knyttet til aktuelle kandidater til de mest framtredende plassene på fylkesvalglista i 2019. Den forberedende nominasjonskomiteen består av leder Ingvar Midthun (Elverum), Herdis Bragelien (Grue), Ole Martin Norderhaug (Trysil), Eva Tørhaug (Folldal), Geir Roger Borgedal (Ringsaker), Helmik Slora Kristiansen (Stange), Kamilla Thue (Eidskog) og representanter fra LO
og AUF.

Kommentarer til denne saken