Ap vil sende sykemeldte på kurs

Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg, ledet av Arild Grande, mener at sykemeldte og ansatte i jobb som sliter med helsen raskt skal få tilbud om etter- og videreutdanning.

Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg, ledet av Arild Grande, mener at sykemeldte og ansatte i jobb som sliter med helsen raskt skal få tilbud om etter- og videreutdanning. Foto:

Av

Løsningen på det høyere sykefraværet er mer etter- og videreutdanning til sykemeldte, mener Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg.

DEL

Utvalget foreslår å gjøre avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) enda mer forpliktende. Bakgrunnen er at sykefraværet fortsatt er høyt, tross stor innsats. De mener derfor at det er på høy tid å vurdere nye grep, skriver Dagsavisen.

– Kompetanseheving må inn framtidens IA-avtale. Når folk blir syke eller ikke opplever mestring på jobben, må det være det første man ser på og ikke det siste, som i dag, sier Arild Grande, leder for Aps arbeidsutvalg.

Grande ser for seg at sykemeldte, og ansatte i jobb som sliter med helsen, raskt skal få tilbud om etter- og videreutdanning i arbeidstiden.

Utvalget mener at regningen bør betales av regjeringen og bedriftene selv.

IA-avtalen utløpet ved årsskiftet. Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) har tidligere åpnet for å sette punktum ved avtalen. Avtalen har som mål å få ned sykefraværet. Den ble første gang inngått mellom staten og partene i arbeidslivet i 2001, og har siden blitt fornyet fire ganger.

(©NTB)

Artikkeltags