Rådmann Erling (47) avsluttet med sitt kommunestyremøte nummer 120

SISTE PROTOKOLL: Kommunestyret avsluttes alltid med at rådmannen leser gjennom protokollen og at kommunestyret godkjenner den. Torsdag 5. september gjorde Erling Straalberg dette for 120. gang - og spedde på med stillingen i landskampen mellom Norge og Malta. Kampen endte 2-0.

SISTE PROTOKOLL: Kommunestyret avsluttes alltid med at rådmannen leser gjennom protokollen og at kommunestyret godkjenner den. Torsdag 5. september gjorde Erling Straalberg dette for 120. gang - og spedde på med stillingen i landskampen mellom Norge og Malta. Kampen endte 2-0. Foto:

Bare to ganger har alvdalsrådmann Erling Straalberg gått glipp av et kommunestyremøte.

DEL

– Den ene gangen var jeg sjukmeldt og den andre gangen var jeg på ferie, forklarer han.

Elleve år som rådmann, elleve kommunestyremøter i året, totalt 122 møter som som har vært avholdt. Erling Straalberg er rask i hoderegninga, og kommer fram til at han har sittet ved siden av en ordfører på 120 kommunestyremøter i løpet av perioden sin som rådmann i Alvdal.

Nå er det slutt. Torsdag kveld leste han sin siste protokoll for kommunestyrets medlemmer, og la inn informasjon om stillingen i landskampen i fotball mellom Norge og Malta.

19. september er han på plass i rådmannsjobben i nabokommunen Tynset.

– Det er klart det er vemodig. Men når jeg sitter her nå, så tenker jeg mest på sakene vi driver med, kommenterer Straalberg i en pause under kommunestyremøtet torsdag 5. september.

– I løpet av disse elleve årene, er det en sak du husker spesielt godt?

– Det må være vedtaket om å bygge ny skole. Det var mange vedtak i saken, men det som står fram er nok da vi fattet prinsippvedtaket om å bygge, mener Straalberg.

Den nye barneskolen på Sjulhustunet sto ferdig høsten 2018, og erstattet de to gamle barneskolene Steigen og Plassen.

Rådmannen vil bli skikkelig takket av med en markering sammen med kommunestyret 3. oktober.

Kommunestyret vedtok torsdag kveld at assisterende rådmann Per Arne Aaen rykker opp og blir konstituert som rådmann i perioden fram til kommunen har gjennomført ansettelsesprosess og funnet Straalbergs etterfølger. Prosessen er i gang, men det ventes at det kan ta noe tid.

KONSTITUERT RÅDMANN: Per Arne Aaen, til vanlig assisterende rådmann, blir konstituert fram til Alvdals nye rådmann er på plass.

KONSTITUERT RÅDMANN: Per Arne Aaen, til vanlig assisterende rådmann, blir konstituert fram til Alvdals nye rådmann er på plass. Foto:

I og med at den assisterende rådmannen rykker opp som rådmann, trengs det en ny assisterende rådmann. Denne stillingen er det Anita Engelberg som skal bekle, samtidig som hun fortsetter med å være enhetsleder helse.

Engelberg har for øvrig vært konstituert også som leder for flyktningetjenesten i Alvdal kommune. Der er nå Svetlana Konstantinova Johnsen ansatt i stillingen.

Artikkeltags