Tilbake til Oslo med gode studentråd i bagasjen

SKAL TILBAKE: Elverum, Åmot og Vålers stand på Arena Innlandet i fjor. Også i år blir det Arena Innlandet i hovedstaden.

SKAL TILBAKE: Elverum, Åmot og Vålers stand på Arena Innlandet i fjor. Også i år blir det Arena Innlandet i hovedstaden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elverum- og Hamarregionen går sammen om et nytt Arena Innlandet i Oslo, tilpasset funnene i tre studentarbeider.

DEL

– Årets arrangement blir 26. september. Vi blir i lokalene til Mesh i Oslo, som i fjor, men utvider plassen noe, sier fungerende daglig leder Eli A. Bryhni i Hamarregionen Utvikling.

Arena Innlandet ble til i fjor, som en videreføring av tre tidligere flytt hjem-arrangementer i Oslo. Kommunene på Hedmarken (Hamarregionen) har samarbeidet med Elverum, Åmot og senere Våler (Elverumregionen) hele vegen, og hensikten har vært å vise fram regionens fortrinn for å lokke tilflyttere hit og utflyttere hjem igjen.

I fjor ble det hele utvidet, og en del av Oslo Innovation Week. Dermed ble det egne arrangementer om virtual reality og helse, samt bomiljøer og boutvikling. Alt skjedde i lokalene til Mesh i Oslo sentrum.

– Det ble litt trangt

Tre studentgrupper fra daværende Høgskolen i Hedmark på Rena brukte Arena Innlandet som utgangspunkt for en eksamen i virksomhetsstrategi. Åmotingene Knut Vigdal-Olsen og Sofia Brun, samt Emma Bergstrømog fra Løten, sa blant annet dette i sin oppgave:

«Vi kan konkludere med at Arena Innlandet scoret bra på innholdet under arrangementet, og at de er sterke når det kommer til kunnskap og formidling av kunnskap. Mens den svake siden var miljøet, noe de kanskje burde endre til neste år for å stå sterkere».

– Vi synes at det ble litt trangt, så vi synes at man kan tenke på å skaffe litt større lokaler. Og så kan man være litt mer tydelig på hvem det hele er beregnet på, hvis man ser hele dagen under ett, utdyper Knut Vigdal-Olsen.

Mange gode sider

Oppgaven slår ellers fast at det var dårlig med sitteplasser og mye forstyrrende støy. Dessuten var Innlandet som sådan lite synlig i de faglige arrangementene på dagtid.

På den positive siden konkluderer man med at markedsføringen var god, og at arrangørene gjorde det hele interessant også i et internasjonalt perspektiv – både med tanke på temaene og noen av foredragsholderne. Atmosfæren var god, det var godt med lokal mat og drikke til deltakerne, og vertene var underholdende.

– Jeg synes at mye av dette er bra innspill. Vi har tatt følgen av noe av dette, ved at vi utvider lokalene til høsten, sier Eli A. Bryhni.

OIW også i år

Høstens tematikk er ikke endelig på plass. Men det er klart at også Arena Innlandet 2017 blir en del av Oslo Innovation Week (OIW). Eli A. Bryhni håper på enda flere deltakere enn de cirka 600 som totalt sett var innom i fjor, og ikke minst flere bedrifter. Cirka 45 bedrifter var til stede i 2016.

Men hvordan gikk så eksamen for Knut Vigdal-Olsen og medstudentene hans?

– Vi fikk karakteren B. Det er vi fornøyd med, smiler han.

Artikkeltags