Gå til sidens hovedinnhold

Her blir det mange jobber

Artikkelen er over 5 år gammel

Fra seks ansatte i 1999 til 140 16 år senere. Nå satser Eika Forsikring stort i Hamar og utvider hovedkontoret med mange ansatte.

– Jeg husker den første tiden på Hamar. Vi forsto ingenting, for omsetningen vokste med en million kroner om dagen, i år etter år, og vi klarte knapt å fylle på med ansatte før vi var i bemanningsskvis igjen. Utrolig mye jobbing for å klare å ta unna etterspørselen. Men det er tydelig at vi traff markedet bra, sier direktør for innovasjon hos Eika Forsikring, Svein Arne Veisten.

2,5 milliarder kroner

I starten het selskapet Terra Forsikring og holdt til i Vangsveien 121. I dag har Eika 120 ansatte på Hamar og 20 ansatte i Oslo. Og for et år siden flyttet bedriften inn i nybygget i Parkgata.

Rune Svartvadet, Direktør Kunderelasjoner i Eika Forsikring, kom inn i selskapet under flytteperioden. Men også han opplever å være i et selskap som vokser raskt. Nå er omsetningen på over 2,5 milliarder kroner:

– Det har vært et kjempespennende år, og vi er inne i en offensiv vekst som vi selvsagt ønsker skal fortsette. Skal vi klare å tilpasse oss alt som skjer i markedet så er vi nødt til å oppbemanne for å kunne levere videre vekst, sier Svartvadet, og signaliserer at Eike Forsikring vil endre litt søkelys.

Til nå har målet vært å selge forsikringer gjennom 74 lokalbanker. Heretter skal Eika i tillegg tilby enda mer direktesalg. Nye nettløsninger skal komme, og man ønsker å gjøre selskapet enda mer data- og teknologidrevet.

Derfor er en rekke Hamar-stillinger nå lagt ut:

– Dette er spennende kompetanse- og lederstillinger, reklamerer Svartvadet, og ramser opp alt fra digital markedsfører, salgssjef, produktsjef og andre ledere til mer tradisjonelle ledige stillinger som forsikringsrådgivere.

Hadde flaks

– Hvordan har det vært å ha hovedkontor på Hamar?

– Fordelene ved å være Hamar-basert er mange: Her har vi tilgang på stabil arbeidskraft og solid kompetanse. Det tror jeg vi har fått ved at Eika Forsikring har blitt mer og mer synlig i nærmiljøet og nå oppfattes som en attraktiv arbeidsplass, sier Svartvadet.

– Vi hadde i alle fall veldig flaks i starten. For på starten av 2000-tallet kom det en trend om sentralisering. Det ene etter andre oppgjørs- og kundesenteret ble lagt ned på Hamar, og vi kunne bare gå ut og plukke fagfolk som fungerte fra dag en, skyter Veisten inn.

Kommentarer til denne saken