– Jeg spilte mye hockey i oppveksten, Det var skøytebane på Lillemoen skole, og kommunen sprøytet og brøytet banen. Vi ordnet lys sjøl og hadde det mye artig der, men så ble vi for gamle, og det ble ikke mer skøyter på meg, sier Sandmoen.

Men så hadde det seg slik at fetter Per Christian Bronken bygget hockeyrink på gården sin, så han slo seg med på noen Innsats-treninger der.

– Hockey er veldig god trening, og jeg synes det er kjett å trene, så skal det bli noe, må det være artig, sier Sandmoen og tørker svetten.

Innsats har treninger tirsdag, torsdag og søndag. Det er 12-16 stykker på alle treninger. Ellers får ungene låne rinken gratis. Det er mye liv her, sier Sandmoen.

– Artig å sjå døm vinna att

Publikum strømmet til arrangementet som hadde alt et godt idrettsarrangement skal ha: Speaker, servering, salg av supportereffekter, god stemning og lett rivalisering mellom to lag som spiller på vidt forskjellige nivåer, men som har en ting til felles: Ekte kjærlighet til idretten sin.

– Det skal bli artig å sjå Storhamar vinna en kamp att, fleipet en hamarsing langs sidelinja, men det var bare så vidt han fikk rett.

Selve kampen endre vennskapelig uavgjort, men Storhamar vant på straffekonk.

Selve kampen endte uavgjort, men Storhamar vant til slutt på straffekonk, og kunne dra hjem med vanderpokalen, et ombygd hembrentappparat.

Isen smuldret opp

Hovedpersonen sjøl Per Christian Bronken var strålende fornøyd etter kampen. Han ble kåret til banens beste spiller, og kunne konstatere at publikum på fullsatte tribuner koste seg i vår været.

– Det eneste som var drit var isen. Den smuldret opp. Vi har stått på for å holde vannet unna isen, men med så mye regn har det vært umulig å holde kvalitet på isen, sier han.

Isen måtte jevnlig skrapes for slush for at kampen skulle kunne gå sin gang.

Bildeserie

Disse koste seg på grasrotkampen i Heradsbygda

Hockey er livet

En annen som var strålende fornøyd med kampen var Morten Silkebækken, elverumsing og hocekygal sponsor for Storhamar. Han har akkurat signert en ny treårskontrakt med Storhamar Hockey på vegne av takstfirmaet han driver på Hamar.

– Jeg spilte hockey i Elverum til 85-86. Så la jeg skøytene på hylla i 30 år, før jeg fant dem fram igjen. Nå spiller jeg i Kokosligaen, trener jenter 13 år i hoceky og er assisterende keepertrener. Hoceky tar egentlig mer tid enn jeg har, men det er fryktelig artig, sier Silkebækken.

Så pakket publikum og stjerner sammen og dro hjem, men kara på Innsats gjorde seg i stand til tredje periode lørdag kveld for å feire suksessen sammen.