Blir sjef i Trysilfjellet på ny

RINGREV: Kristian Sanaker er en av dem som har betydd aller mest for den vellykkete reiselivssatsingen i Trysil. Nå er han igjen det daglige ansvaret for Trysilfjellet BA som konstituert konsernsjef. Foto: Bjørn Matsson

RINGREV: Kristian Sanaker er en av dem som har betydd aller mest for den vellykkete reiselivssatsingen i Trysil. Nå er han igjen det daglige ansvaret for Trysilfjellet BA som konstituert konsernsjef. Foto: Bjørn Matsson

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Tryslingen Kristian Sanaker har vært med på hele utviklingen av Trysilfjellet. Nesten fjorten år etter at han sluttet som daglig leder i Trysilfjell Utmarkslag, er han tilbake som konstituert konsernsjef i Trysilfjellet BA.

DEL

Sanaker lover at han ikke skal fungere som konsernsjef lenge. Men, da Henning Hanevold brått takket for seg, brettet Sanaker opp ermene og tok ansvaret for hjørnesteinsbedriften i Trysil.
- Jeg har sagt ja til et engasjement. Det kan bli alt fra fire til seks måneder. Oppgaven min blir å være bindeleddet mellom konsernstyret og konsernadministrasjonen. Det blir ingen revolusjoner med meg som sjef denne gang, sier Sanaker med et smil.

Utallige oppgaver

Revolusjoner i reiselivssatsingen i Trysil har han vært med på tidligere. Sanaker har fulgt utviklingen i Trysilfjellet tett i alle år. Sanaker hadde ansvaret for utmarksplanlegging i Trysilvassdragets Skogeierforening da eventyret startet på begynnelsen av 1970-tallet. Han hadde ansvaret for at grunneierne i Trysil skulle organisere seg i utmarkslag. Etter at Trysilfjell Utmarkslag ble stiftet i 1971, har Sanaker hatt utallige oppgaver. I 1974 hadde Sanaker ansvaret for lage detaljplaner over hele området som Trysilfjell Utmarkslag disponerte.

Pådriver

I 1980 ble Sanaker ansatt som den første forretningsføreren i full stilling. I ti år satt han i sjefsstolen. Etter det har han vært med som styremedlem i Trysilfjellet AS. Sanaker var også en pådriver for å samle alle datterselskapene til Trysilfjell Utmarkslag under et konsernstyre og en konsernadministrasjon i 2002. Siden den gang har han vært nestleder i konsernstyret i Trysilfjellet BA, som er det nye navnet på Trysilfjell Utmarkslag BA.

- Store investeringer

Sanaker innrømmer at han gleder seg til å ta fatt på jobben.
- Det er mye man skal ta stilling til. Vi står foran store investeringer. Styret har også vedtatt en investeringsplan fram til 2008. Fortsatt er det et par detaljer som må på plass før vi røper hva det skal brukes penger på i sommer, sier Sanaker.
Sanaker lover å bidra til at Trysil befester sin posisjon som Skandinavias beste skidestinasjon.
- For meg er ikke det viktigst å være størst. Vi skal være best. Er vi best forblir vi også den største skidestinasjonen i framtiden, sier han.

Aktiviteter

Sanaker er opptatt av at Trysils gjester skal bli tatt godt vare på fra de kommer til de reiser.
- Det er en viktig del. For at vi skal være best i framtiden er det mange utfordringer. Aktiviteter både på dag- og kveldstid blir viktigere og viktigere. Det er ikke lenger nok å ha gode skiheiser og nedfarter. På bespisningssiden mangler vi en del. Vi trenger flere aktiviteter til barn og ungdom. Alle ønsker seg et badeanlegg. Dette jobber vi med i forbindelse med et hotellprosjekt. Jeg lover at den investeringsplanen vi snart skal legge fram, viser at vi vil satse på disse områdene framover, avslutter Sanaker.

Artikkeltags