Ett av disse lagene, som av forskjellige årsaker ikke vies mye oppmerksomhet, er femte divisjonslaget til Ridabu. De spiller på regionens laveste nivå, og ligger nest sist på tabellen. «Hamars dårligste lag» spiller fotball for den samme grunnen det hele startet med i barneårene - fordi det er gøy.

Verdens beste spill

Fotball er verdens mest populære sport, og i bunn og grunn et enkelt spill. Men om kampen spilles på Briskeby, Old Trafford eller Black River Park, er det uansett en del ting som bør være på plass før avspark.
To lag, én dommer og muligheten til å bidra med hyppige meldinger fra sidelinja - gjerne om skavanker på utseendet til spillerne - er noen av ingrediensene som gjør idretten så populær.

Altmuligmann

Til tross for at enkelte lurte fælt på om dommeren kom, var alt heldigvis på plass da Ridabu inviterte Jess/Kam til sin sagnomsuste stadion, Black River Park, en anonym onsdagskveld i juni.
- Vinner vi nå har vi mulighet til å ta igjen Vang, sier Eskil Vetre, og maner til innsats i garderoben.
Han er materialforvalter, trener og superspiss på laget.
- Hvem har nummer 12 nå, spør Vetre mens han fyller ut dommerkortet.
- Er ikke sikker, men Trond kommer i hvert fall ikke. Han har strekk, svares det i garderoben.

Ferie og strekk

Ridabu har en sammensveiset tropp bestående av 23 spillere, men den ser dessverre ut til å ha tatt skade av den harde sesongen. Nå teller treneren 14 oppmøtte spillere. Et ukjent antall er ute med strekk, mens to andre er på ferie.
- Jeg fikk tekstmelding fra en spiller i går. Han trodde ikke han rakk kampen. Han var på Malta, sier Eskil Vetre.

Bakken og Beckham

Treneren vil ikke spekulere på årsaken til skadesituasjonen, men velger i stedet å fokusere på spillerne han har til rådighet.
- Ta for eksempel Ole Andreas Bakken i hjørnet der. Han har et dødelig effektivt høyrebein, og sammenliknes av mange med David Beckham, ropes det fra en av spillerne.
- Det er nok sant at han ligner litt på meg ja. Men sesongen har blitt litt ødelagt av alle strekkene jeg har pådratt meg, innrømmer han.

Mer strekk

Atle Maurud har også strekk. Derfor spiller han sentralt på midtbanen.
- Jeg er vanligvis kantspiller, men nå kan jeg ikke løpe så mye, så da spiller jeg i midten, forklarer han.
På sidelinjen står Trond Lie. I forrige kamp fikk han strekk. Han prøvde å holde følge med en gausdøl da det gikk galt.
- Han var altfor kjapp, så da smalt det gitt. Men jeg kunne ikke stoppe opp, for da hadde han fått blankt mål, sier Lie.

Trenerens favoritt

Kampen blåses i gang, og det er lett å se at materialforvalter og toppscorer Vetre er i storform. Han har scoret tre mål på sine siste to kamper, og er en soleklar favoritt hos treneren. Allerede etter fem minutter er han på farten, og gir laget en uvanlig ledelse.
- Bra Eskil, fortsett slik så blir det champagne, roper benken.

Halvspilt

Buskaset bak østre mål ser ut til å ha utallige matchballer på samvittigheten, og sammen med aggressiv myggføring ved cornerflaggene, inviterer dette til kirurgisk presisjon når Ridabu kommer på skuddhold. Dette ser de ut til å utnytte bra, og går til pause med en 2-1 ledelse. Men det er fortsatt noe som kan rettes på.
- Nå var ikke jeg på forrige trening, men trente vi på å ikke få fram cornerne, spør hardhausen på midtbanen, Oddleif Skåret.
Trener Vetre er godt fornøyd med omgangen.
- Jeg trodde Jess/Kam var bedre, så det her kan bli moro etter pause, spår han.
- Men noen så ikke helt ut til å vite hvor de spilte, så nå legger vi om til 4-4-2, og satser på at hjelper, sier Vetre.

Cornermål

I andre omgang blir klasseforskjellen på lagene tydeligere, og målene hagler inn for hjemmelaget. Vetre scorer sitt andre for dagen, før Oddleif Skåret til slutt får ønsket sitt oppfylt, når en corner når fram til målet.
- Jeg scoret, og ballen gikk inn via både bein og rumpe, forklarer han til pressen etter endte 90 minutter.

Nedrykk

Kampen endte til slutt med 6-2 til de blå og hvite. Ridabu tok dermed sin andre seier for sesongen, men det var ikke nok til å unngå nedrykk til sjette divisjon.
- Vi er garantert for dårlig trent, men vi spiller jo fordi det er morsomt, så det er ikke så nøye, sier Atle Maurud.
Ridabu trener vanligvis én gang i uka. Før denne kampen tok de derimot et velfortjent avbrekk for å toppe formen til siste kamp. Det så ut til å hjelpe.
- Det gikk bra i dag, så nå gleder vi oss til storkamp mot Vang. Den blir kolossalt viktig, sier trener Vetre.
Etter den blir det fokusert på strandliv og grilling på høy temperatur.
- Nå skal vi hvile oss i sommer, og være i toppform til høstsesongen, sier trener, spiss og oppmann Vetre.