«Glass i palass» - et teater for de minste

NATTEN: I forestillingen «Glass i palass» spiller Karen Høie lille Pia, som ikke vil sove.
Foto: Håvard Lillebo

NATTEN: I forestillingen «Glass i palass» spiller Karen Høie lille Pia, som ikke vil sove. Foto: Håvard Lillebo

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

- Glass i palass er en teaterforestilling for de aller minste. Vi har premiere på lærerhøgskolen i Hamar søndag ettermiddag 8. desember, forteller Karen Høie.

DEL

Bak denne forestillingen står Hamar-etablissementet Kulturproduksjoner, det vil si Svein Gundersen og Karen Høie, med tilknyttede ressurser.

Hamarprodukt

Manuskriptet til «Glass i palass» er skrevet av Karen Høie som også spiller Bestemor og Pia, regi, scenografi og lys er ved Svein Gundersen, Bjørn Sverre Kristensen har skrevet melodiene, Ola Jevnaker er ansvarlig for kostymene, Henrik Høie er musiker og spiller Herr Mohn og Helga Meta Høie har signert plakaten med dukken Pia som ikke vil sove.
- Pia får ikke sove. Da får bestemor hjelp av mannen i månen, Herr Mohn. Han kommer med gaver til Pia og viser henne noen av nattens hemmeligheter, men han må jobbe hardt for å få henne til ro, forteller Pia/Bestemor/Karen Høie. Hun er for øvrig mor til Henrik, som forsøker å få henne til å sove, altså Pia.

Klangfugl

«Glass i palass» er en av produksjonene i «Klangfugl - kunst for de minste», et prosjekt som er initiert og støttet av Norsk kulturråd.
- Vi er blitt godt fulgt opp av Kulturrådet. Jeg synes det er veldig moro å jobbe med et prosjekt som er ønsket, sier Karen Høie.
Hele handlingen i «Glass i palass» utspilles i et telt. Der sitter også publikum.
- Hvor gamle må ungene være for å ha utbytte av forestillingen «Glass i palass»?

For alle

- Vi har ingen nedre aldersgrense. Forestillingen er prøvespilt for Sagatun barnehage i Hamar, på Klangfestivalen ved Agder Teater i Kristiansand og ved Høgskolen i Vestfold. Selv unger som ennå ikke helt forstår hva som blir sagt, vil ha utbytte av «Glass i palass»
- Hva er moralen, eller budskapet, i denne forestillingen?
- Først og fremst er vi opptatt av at ungene skal ha en god opplevelse, at dette kanskje første møte med teater er noe de kan tenke tilbake på som noe spennende og tiltrekkende. Målsettingen er å vise ungene noe vakkert. Vi er opptatt av å formidle klang, musikk og skjønnhet, sammen, sier Karen Høie.

Skatten

- Får Pia sove til slutt?
- Ja da, Pia vinner skatten og blir prinsessen av natten, forteller Karen Høie.
Forestillingen vises også mandag og tirsdag på lærerhøgskolen, med tre forestillinger hver dag. Over jul kan det bli flere oppsetninger.

Artikkeltags