Hamar gir lån til flomlys

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Hamar formannskap vedtok i går å gi Ham-Kam et lån på fire millioner til flomlys på Briskeby. Det bidrar til at Briskeby kommer opp på den standarden som kreves for spill i eliteserien.

DEL

Ordfører Einar Busterud og formannskapet i Hamar kommune kom med én god og én dårlig nyhet til Ham-Kam i går.
- Vi har gitt et lån som skal dekke kostnadene til flomlys, sier Einar Busterud.
Den dårlige nyheten er at overføringer av eiendommer til Hamar Sportsanlegg ble utsatt for andre gang.
- Storhamar Dragons har trukket seg ut som aksjonærer i Hamar Sportsanlegg. Vi må få på plass nye aksjonærer før vi gjør noe mer.
- Den andre grunnen er at det i går ble vedtatt en ny momsreform i Stortinget. Den går ut på at kommunen kan få igjen momsen på å bygge idrettsanlegg. Det betyr i praksis at vi kan bygge 24 prosent billigere enn Hamar Sportsanlegg. Dette vil vi gå en ny runde på, sier Busterud.
- Vedtaket om å bevilge penger til flomlys er positivt, men vi får sette oss ned med politikerne å se hva de faktisk har vedtatt. Er låne rente- og avdragsfritt, så er jeg veldig fornøyd, sier klubbdirektør i Ham-Kam, Truls Håkonsen, halvveis på fleip.
Pål Johnsrud, som er kommunens representant i styret i Hamar Sportsanlegg, var ikke fornøyd med utsettelsen.
- Jeg beklager at dette ble utsatt igjen. Vi er kommet så langt at vi er avhengig av det vedtaket for å komme videre i prosessen, sier Johnsrud.
Han var ukjent med at formannskapet vedtok å gi Ham-Kam et lån på fire millioner til flomlysanlegg.
- Det var ukjent for meg, men Hamar Sportsanlegg har sagt seg villig til å overta et flomlysanlegg på Briskeby, under forutsetning at vi får overta stadion, sier Pål Johnsrud.

Artikkeltags