«Komiteen for Egebergs Ærespris har besluttet å tildele prisen til Ole Einar Bjørndalen og Hilde Gjermundshaug Pedersen.» Det sto det i en pressemelding fra Norges Idrettsforbund i går.
- Det er vanskelig å sette ting opp mot hverandre, men dette er egentlig det største jeg har gjort når en ser hvor få som får en slik pris, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Høyeste utmerkelsen

38-åringen fra Brumunddal får norsk idretts høyeste utmerkelse for sine prestasjoner i ski-orientering og langrenn.
I begrunnelsen fra komiteen for Egebergs Ærespris heter det: «Hilde Gjermundshaug Pedersen har topp internasjonale resultater i skiorientering med 4 medaljer i VM og seier i verdenscupen sammenlagt. Hun har vunnet flere norske mesterskap. Hun har også vist gode prestasjoner i orientering. Hilde Gjermundshaug Pedersen har også utmerket seg i langrenn med topp nasjonale resultater. De siste sesonger har hun også sterke internasjonale resultater å vise til i konkurranse med den internasjonale eliten».

Skjønner ikke

- Jeg er beæret. Det er jo det største du kan oppnå i norsk idrett, og det er ikke så mange som har den statuetten. Det er helt utrolig. Jeg skjønner det ikke helt hva jeg har gjort som skal få den. Men jeg har tydeligvis kommet meg gjennom nåløyet, sier Hilde beskjedent.
Hun står foran sin siste sesong som toppløper, og Egebergs Ærespris er med på å gi henne økt motivasjon.

Postoppkrav

- Det er en motivasjonsfaktor, helt klart. Jeg får sette den en plass jeg har den lett tilgjengelig så jeg kan se på den inne imellom.
Hilde har sjøl størsteparten av æren for utmerkelsen, men det er alltid noen som har hjulpet til.
- Han jeg bor sammen med (ektemannen Knut), har vært tålmodig med meg, og gitt meg lov til å holde på så lenge. Men jeg må også takke alle som har samarbeidet med meg, og hjulpet meg opp gjennom tida, sier Nybygda-løperen.
Når hun får statuetten vet hun ikke ennå, men det som er helt sikkert er at den ikke blir sendt i postoppkrav til Brumunddal.
- Hehe. Nei det ville blitt en nedtur. Jeg får den vel på en eller annen tilstelning, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.